10 voluntari UiPath Foundation au însoțit un grup de 17 copii ucraineni la Ferma Animalelor pentru a le oferi copiilor, mai ales acum, în această perioadă delicată, experiențe noi, bucurie și puțină normalitate. Copiii au ajuns în București alături de mamele lor la începutul războiului și provin dintr-un centru maternal din Ucraina. De atunci, sunt în grija noastră și a DGASPC Sector 3. Atât copiii cât și mamele au primit toată grija de care au avut nevoie datorită parteneriatului pe care îl avem cu UiPath Foundation.

Joaca dincolo de bariera limbii

Deși nu vorbeau aceeași limbă, copiii și voluntarii s-au împrietenit și s-au înțeles din clipa în care s-au cunoscut. Fiecare copil a prins cu putere de mână un voluntar și au pornit împreună într-o adevărată aventură a cunoașterii. Au hrănit animalele de la fermă, s-au dat pe tiroliană, au sărit pe trambulină, au făcut tablouri din nisip colorat și s-au dat din nou pe trambulină. Și mamele s-au bucurat, fericite pentru experiențele copiilor, dar și pentru că puteau să aibă un moment de răgaz și să se ocupe doar de cei mai mici, de bebeluși.

Cu răbdare și hotărâți să le ofere copiilor o duminică plină de veselie, cel mai de preț dar pe care cei 10 voluntari UiPath Foundation l-au oferit, de fapt, copiilor a fost timpul și atenția lor, zâmbete și sentimentul că sunt în siguranță și chiar răsfățați. Așa cum orice copil are dreptul să fie.

Un pic de normalitate

„Este impresionant să vezi cum bariera limbii cade, pur și simplu nu mai contează, atunci când nu din cuvinte comunici, ci din priviri calde și îmbrățișări. Ce au trăit copiii ucraineni alături de voluntarii partenerilor noștri de la UiPath Foundation nu a fost doar o zi de joacă și de distracție într-un loc frumos. A fost bucuria de a fi îmbrățișați, văzuți, alintați așa cum cu siguranță mamele lor nu au tot mereu timp.

Sunt mame tinere, care au fugit de abuz, acum de război, unele au chiar 4 copii – și timp insuficient să le ofere tuturor. Ce am reușit alături de UiPath Foundation lunile acestea este extraordinar, iar faptul că le-am oferit acestor copii nu doar stabilitate și siguranță, dar și experiențe frumoase, este încă o dovadă că, împreună, putem face atât de mult bine.” a declarat Robert Ion, Director de Fundraising și Comunicare, Hope and Homes for Children România.

Mulțumim din inimă, UiPath Foundation!

Lunile ce au trecut am putut să avem grijă de 230 de copii ucraineni cu sprijinul UiPath Foundation, care ni s-a alăturat la început de Mai 2022, pentru ca lor să nu le lipsească nimic, în această perioadă de dezrădăcinare și de război. Mulțumim, dragi voluntari, pentru că dincolo de hrană, hăinuțe, rechizite sau medicamente, le-ați dăruit copiilor timpul vostru și bucuria normalității!