rezultatele

ce-am făcut, concret și măsurabil, de-a lungul anilor

în 1998, fundația hope and homes for children a început un program de pionierat în românia: închiderea orfelinatelor în care se estima că trăiau 100.000 de copii abandonați. știam că îngrijirea individuală și atenția pe care copilul le primește în interiorul unei familii sunt de neprețuit. și mai știam că acei copii din orfelinate nu primeau nici atenție, nici iubire.

de atunci și până acum

am închis 60 de orfelinate, iar asta a însemnat peste 6.600 de copii scoși din centre plasament. cei mai mulți s-au întors în propriile familii, unii au fost, și sunt în continuare, crescuți de asistenți maternali. alții, cei mai mari, au început primii pași către o viață independentă: o slujbă, o locuință, cât de mică, dar să fie doar a lor.

60

de orfelinate închise

115

case de tip familial construite

5800

de copii scoși din orfelinate

36190

de copii au rămas alături de familiile lor

am construit 115 case de tip familial

scopul lor este să ofere un mediu cât mai apropiat de cel al familiei, unde copiii primesc un „bravo”, un „hai, mai încearcă”, un „ești trist și te înțeleg”, un „ești bucuros și râd alături de tine”. altfel spus, o parte din acele lucruri de care au nevoie toți copiii: dragoste, îngrijire, educație, sprijin emoțional, apartenență.

am ținut peste 36.000 de copii lângă familiile lor

oprim intrarea altor copii în orfelinate, oferind familiilor vulnerabile sprijinul de care au nevoie pentru a rămâne împreună. până astăzi, am ținut peste 36.000 de copii lângă familiile lor – adică, zeci de mii de traume și abandonuri care nu s-au mai întâmplat.

am ajutat 2.176 de tineri

tinerii care ies din sistemul de protecție sunt adesea singuri și nepregătiți pentru o viață independentă. prin programul de integrare socială și profesională, am ajutat 2.176 de tineri. unora le-am asigurat locuințe, pe alții i-am sprijinit să devină ce și-au dorit: mecanic auto, frizer, brutar, învățător, asistent medical, profesor, părinte.

10.000 de membri de personal

reforma sistemului de protecție a copilului din românia nu poate fi completă fără formarea de personal. de programele de pregătire ale fundației au beneficiat până acum peste 10.000 de membri de personal, angajați în direcțiile de protecție a copilului sau în serviciile publice de asistență socială din 23 de județe.