UiPath Foundation spune #SuntAici - Hope and Homes for Children Skip to content
UiPath Foundation ajută copiii orfani din Ucraina care au ajuns în România

UiPath Foundation spune #SuntAici

UiPath Foundation se alătură Hope and Homes for Children începând cu luna aprilie 2022 și spune #SuntAici pentru 250 de copii orfani din Ucraina care au ajuns în România și pentru care, împreună, ne îngrijim să asigurăm acoperirea tuturor nevoilor în următoarea perioadă: de la hrană, îmbrăcăminte și încălțăminte sau produse de igienă la rechizite, ședințe de recuperare medicală sau consiliere psihologică, logopedie, lecții de limbă română și jucării.

Contribuția UiPath

În prezent, Fundația, în parteneriat cu UiPath Foundation, susține 230 de copii aduși din zone de conflict prin coridoare umanitare printr-un efort combinat al autorităților și al fundațiilor partenere. Copiii sunt în siguranță și îngrijiți acum în centrele DGASPC din județele Prahova, Iași, Brașov și municipiul București.

Pe cine ajutăm

Pentru 17 adolescenți ajunși din Odessa și preluați de DGASPC Sector 4, Acasă este acum un fost centru de plasament – Robin Hood – închis de Hope and Homes for Children anul trecut. Cu ajutorul UiPath Foundation, asigurăm necesarul de medicamente și produse de igienă, haine pentru sezonul de primăvară și de vară, jocuri și articole sportive pentru activitățile în aer liber și rechizitele necesare pentru școală.

În județul Prahova, 65 de copii cu nevoi speciale medii și severe, majoritatea din spectrul autism, au nevoie de medicamente, de terapeuți și de materiale/jocuri care să îi stimuleze, așa încât perioada aceasta să nu le afecteze dezvoltarea, și așa precară. Alături de UiPath Foundation, pentru ei și pentru alți peste 100 de copii facem toate eforturile ca  ei să resimtă cât mai puțin greul și trauma războiului.

Solidarity Fund for Ukraine – o inițiativă UiPath Foundation

„Misiunea UiPath Foundation presupune să ajungem la copiii și adolescenții care au cea mai mare nevoie de noi. Încă din a doua zi de la debutul crizei din Ucraina echipa fundației a inițiat o campanie de strângere de fonduri intitulată „Solidarity Fund for Ukraine”. În aproximativ două săptămâni, în urma unei mobilizări impresionante, am reușit să strângem aproximativ 1,4 milioane de dolari. Suntem extrem de recunoscători donatorilor noștri, fără sprijinul și generozitatea acestora nu am fi reușit să fim alături de Hope and Homes for Children pentru a-i ajuta pe copiii și adolescenții din orfelinatele din Ucraina care s-au adăpostit din calea războiului în România.

De asemenea, am intervenit cu ajutor umanitar de urgență pentru întreaga populația afectată de război încă din primele zile de la izbucnirea acestuia. Continuăm să susținem populația afectată de războiul din Ucraina prin Solidarity Fund for Ukraine și sperăm în fiecare zi că războiul va înceta.” – Raluca Negulescu-Balaci, Directoare Executivă, UiPath Foundation.

„Greul abia începe”

„Ce s-a întâmplat în primele săptămâni de la izbucnirea războiului, mobilizarea atât de multor oameni, a ONG-urilor și a companiilor, a avut o forță incredibilă. La aproape 3 luni de război însă, ne dăm seama că greul abia acum începe, cu precădere în cazul copiilor ajunși din orfelinatele din Ucraina.

Nevoile lor sunt dincolo de cele de bază, hrană și îmbrăcăminte; mulți dintre ei sunt copii cu nevoi speciale, au nevoie de asistență de specialitate, de kinetoterapie, logopedie și multe altele; majoritatea trebuie să meargă la școală, dar nu au nici rechizite, nici haine; e nevoie ca cineva să îi ajute să învețe limba română, cât să se poată descurca; și nevoia de medicamente este foarte mare. De aceea, parteneriatul cu UiPath Foundation ne bucură cu atât mai mult cu cât ne ajută să le oferim acestor copii tot ceea ce au nevoie, pentru a se integra mai ușor în ceea ce va însemna, pentru o perioadă pe care din păcate nu o știm, noua lor viață. Mulțumim!” declară Robert Ion, Director de Fundraising și Comunicare, Hope and Homes for Children România.

Spunem #SuntAici

Hope and Homes for Children luptă de aproape 25 de ani pentru a le oferi copiilor ce cresc în sistemul de protecție un mediu cât mai apropiat de cel familial. Importanța și necesitatea unei familii se simt însă și mai intens în situațiile de criză, cum e cea pe care copiii din orfelinatele din Ucraina o trăiesc de la începerea războiului.  Pentru ei, împreună cu UiPath Foundation spunem: #SuntAici.