La mijlocul lunii august, am inaugurat cea de-a treia casă de tip familial pe care am construit-o în județul Neamț, precum și primul Centru de Tranzit, Asistență și Consiliere din județul Botoșani. Cele două noi servicii pentru copiii și tinerii vulnerabili din zona Moldovei au fost realizate cu sprijinul Kaufland România și în parteneriat cu autoritățile locale.

Un nou acasă pentru 12 copii din Neamț

Cei 12 copii care se vor muta în casa de tip familial „Veronica” au între 11 și 17 ani și provin din Centrul de Plasament „Ion Creangă” din Piatra Neamț. Noua casă îi așteaptă cu un living spațios la parter, bucătărie, spălătorie și terasă, iar, la etaj, patru dormitoare și două bai.

Casa „Veronica” este cea de-a treia casă de tip familial ridicată cu susținerea Kaufland România în județul Neamț. Valoarea totală a investițiilor Kaufland România pentru copiii vulnerabili din județ se ridică la 620.000 de euro.

Primele două case construite au susținut închiderea centrului de plasament „Elena Doamna”, în timp ce această a treia casă vine să contribuie la închiderea Centrului de Plasament „Ion Creangă” din Piatra Neamț.

Mai aproape de normalitate

„Toate casele de tip familial construite de Hope and Homes for Children le oferă copiilor și tinerilor un mediu cât mai apropiat de cel familial. Într-o astfel de casă trăiesc maximum 12 copii care se bucură de găzduire, îngrijire, educație, sprijin emoțional și consiliere pentru dezvoltarea deprinderilor de viață independentă”, declară Robert Ion, Director de Fundraising și Comunicare Hope and Homes for Children România.

„Mulțumim, Kaufland România, pentru că, împreună, le putem asigura acestor copii o existență cât mai apropiată de normalitate, iar partenerilor de la Consiliul Județean Neamț și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț pentru toată susținerea de care am beneficiat în cadrul procesului de dezinstituționalizare în județ ”, mai adaugă Robert Ion.

Investiția Kaufland România în primul centru de tranzit din Botoșani

În Centrul de Tranzit, Asistență și Consiliere construit în Botoșani se vor muta tinerii care părăsesc sistemul de protecție din județ. Ei vor beneficia de cazare între 6 și 24 de luni, precum și de sprijin din partea unui asistent social, psiholog și asistent medical. Investiția Kaufland România se ridică la 215.000 euro.

Cu o capacitate de 8 locuri în garsoniere individuale, Centrul de Tranzit adresează astfel problema critică a locuirii, dar și a educației și asistării tinerilor vulnerabili, pentru ca aceștia să poată începe o viață independentă și să aibă acces pe piața muncii.

Un viitor pe care îl construim de pe acum

„Cu mare bucurie inaugurăm două noi clădiri destinate copiilor și tinerilor vulnerabili din zona Moldovei și reconfirmăm astfel angajamentul pe care noi, la Kaufland România, ni-l asumăm față de comunitatea locală. Parteneriatul strategic cu Hope and Homes for Children nu este despre cât costă o casă, e despre Iulia, Marius, George și toți ceilalți copii și tineri care cresc mari în casele familiale sau centrele de tranzit construite împreună în ultimii 6 ani. Investiția cea mai importantă este în viitorul lor, iar faptul că putem contribui la fundația vieții lor este cea mai mare împlinire pentru noi”, declară Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.