De Ziua Internațională a Copilului Orfan deschidem ușile reușitei și recunoașterii pentru copiii vulnerabili care excelează în artă, sport sau la învățătură.

În România, peste 3.300 de copii trăiesc încă în centrele de plasament. Instituțiile-mamut le răpesc identitatea și îi aruncă aproape nepregătiți în viața de adult. În cei aproape 25 de ani de activitate, am constatat că sărăcia determină decizia de instituționalizare în cazul a cel puțin unul din coi copii. În 2022, sărăcia continuă să despartă și să rupă copiii de familiile lor. Ce poate fi mai dureros pentru un copil decât să știe că iubirea părinților nu a fost suficientă pentru ca el să poată crește alături de ei? Că sărăcia a învins nevoia lui de dragoste?

Am construit 121 de case familiale

Până acum am deschis 121 de uși pe care scrie ACASĂ – sunt casele familiale construite de noi. Acestea le asigură copiilor aflați în sistemul de protecție socială o viață cât mai apropiată de normalitate. Dar aceste uși nu sunt suficiente. Copiii vulnerabili au nevoie de mult mai mult decât atât. Au nevoie de uși deschise spre viață, spre visul pe care fiecare dintre ei îl are.

Bursele DAR, pentru copiii cu HAR

Uneori, în umbra unei povești triste de viață, poate fi un viitor campion, un muzician desăvârșit sau un geniu al matematicii. Noi ne-am angajat ca începând cu acest an să căutăm acești copii talentați și să-i ajutăm să-și cultive talentul.

Pe 14 noiembrie, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului Orfan, am anunțat primii 10 bursieri DAR. Prin program susținem copiii vulnerabili, cu rezultate extraordinare la scoală, în arte sau sport. Astfel, ei pot excela în continuare.

2.000 de euro este valoarea fiecărei burse de excelență

Bursele acordate reprezintă resurse pe care cei 10 tineri bursieri să le folosească, îndrumați de asistenții sociali ai Hope and Homes for Children pentru a-și susține performanța și pentru a nu-și abandona visul.

Ne propunem ca în fiecare an de acum încolo să susținem excelența acolo unde lipsurile și vulnerabilitatea riscă să fure unor copii cu adevărat extraordinari dreptul de a străluci.

Bursele de excelență sunt oferite în acest an cu susținerea JYSK Romania și Alliance Healthcare România.