#suntaici - Hope and Homes for Children Skip to content

Spune #SuntAici
copiilor din orfelinate!

Să fie despărțit de părinți este cea mai mare frică a oricărui copil.

Peste 3.300 de copii încă instituționalizați în centre de plasament trăiesc cu frica de abandon, zi de zi. O realitate care începe cu „Mamă, nu mă lăsa aici!” și continuă cu ani și ani în care așteaptă să primească un răspuns. De la părinți sau de la noi, ceilalți. Spune #SuntAici!

Cum poți ajuta?

Cu ajutorul tău, am închis până acum 65 de orfelinate și am construit 121 de case familiale pentru copiii pe care i-am scos de acolo. În 2023, continuăm să punem lacătul pe instituțiile-mamut și să ținem copiii acolo unde le e cel mai bine: acasă. Construim, cu ajutorul tău, 6 noi case familiale pentru 72 de copii instituționalizați acum în centre de plasament.

Ajutăm concret, direct, zi de zi peste 1.180 de copii și tineri, 480 dintre care sunt refugiați ucraineni. Ținem pe cei mai vulnerabili copii aproape de părinții lor și departe de orfelinat. Doar cu ajutorul tău!

Luminița are 22 de ani și a avut șansa să NU crească într-un orfelinat.

Deși a ajuns acolo la 4 ani, luată de acasă din cauza lipsurilor materiale, a avut șansa la iubire.

Povestea Luminiței este povestea copilului care a crescut în sistemul de protecție, dar departe de orfelinat. Pentru că a fost luată în asistență maternală de mică și a crescut înconjurată de iubirea unei familii și de puterea pe care i-a dat-o cea căreia și acum îi spune MAMA, asistenta maternală.

„În orfelinat când am ajuns eram înfricoșată și extrem de furioasă, pentru că toți îmi luaseră totul.”

Dacă ar fi rămas în orfelinat, copilul Luminița ar fi devenit, fără îndoială, adolescentul – și apoi adultul – plin de furie, de anxietate și înghețat din cauza lipsei iubirii și a unei familii. Acum însă, Luminița este o studentă de nota 10. Este zâmbitoare, blândă, caldă și ne îmbrățișează cu putere și cu încrederea că oamenii sunt buni. Pentru că a avut șansa să simtă iubire și să prindă rădăcini, acasă.

Orfelinatele le răpesc copiilor identitatea. Spune #SuntAici, ajută-ne să punem lacătul pe fiecare centru de plasament, să construim case familiale și să le dăm celor mai vulnerabili copii ai noștri șansa unui Acasă.