Andrei și frații lui vor fi din nou împreună, într-o casă de tip familial construită cu susținerea Inditex - Hope and Homes for Children Skip to content
CP+Orlat+5

Andrei și frații lui vor fi din nou împreună, într-o casă de tip familial construită cu susținerea Inditex

Andrei are 12 ani și s-a născut într-un sat izolat din Bihor. Până la 8 ani, a locuit cu părinții și cu frații mai mici; într-o casă cu o singură cameră, sărăcăcioasă, dar acasă. Când însă tatăl lui a fost condamnat la închisoare, iar mama a rămas singură cu trei copii, fără niciun venit, autoritățile locale s-au autosesizat; condițiile de locuire se degradau cu fiecare zi, mama neputând acoperi costuri pentru căldură, mâncare sau haine pentru copii. Minorii nu mai erau în siguranță.

Copiii nu au fost însă luați de acasă, ci mama a fost susținută financiar și a primit consiliere, pentru a se descurca singură, iar copiii să rămână în familie; după mai multe luni în care s-a intervenit, condițiile în care trăiau copiii nu s-au îmbunătățit cu mult, din contră – copiii erau din ce în ce mai mult neglijați. Astfel încât DGASPC Bihor i-a luat pe Andrei și pe cei doi frați ai lui de sub tutela mamei, și i-a plasat într-un orfelinat din Oradea.

Deși împreună în același centru, cei trei frați nu împart aceeași cameră, din cauza diferențelor de vârstă. Andrei încearcă să îi protejeze pe frațiil lui mai mici atât cât poate el, ca frate mai mare. Dar clădirea în care locuiesc este mare, copiii sunt mulți, iar ei își doresc să fie din nou doar ei trei. Le este dor de tată, cu care țin legătura prin telefon. Și de bunică, ea îi vizitează ori de câte ori poate, însă nici ea nu are o situație materială care i-ar putea permite să îi ia pe copii din orfelinat.

Andrei și frații lui sunt 3 dintre copiii care se vor muta împreună, în casa de tip familial pe care o vom construi în Bihor, cu susținerea Inditex. Cei 3 frați vor împărți același dormitor și vor crește împreună, într-o casă mult mai apropiată de Acasă. Doar 12 copii vor locui în noua căsuță, comparativ cu 60 de copii, alături de care trăiește acum Andrei.