Marius Manole, Dragoș Bucurenci, Vladimir Drăghia și arhitecții din emisiunea „Visuri la cheie” (PRO TV) au alergat la Semimaratonul București pentru Hope and Homes for Children

Duminică, 14 mai, peste 370 de alergători au îmbrăcat tricoul albastru al Team Hope și au luat startul în diferite curse ale celei de-a 6-a ediții a OMV Petrom Semimaratonul București. Team Hope este echipa de alergători fundraiseri ai Hope and Homes for Children care aleg să susțină prin alergare cauza Fundației: sprijinirea familiilor foarte sărace pentru a-și putea crește copiii în loc să îi abandoneze în instituțiile administrate de stat.

Actorul Marius Manole, Vladimir Drăghia, Dragoș Bucurenci, Adela Pârvu, Alina Vîlcu și Omid Ghannadi, echipa de arhitecți ai emisiunii ”Visuri la cheie” (PRO TV) și Robert Igna și Otniela Sandu, concurenți în emisiunea „Supraviețuitorul” (PRO TV) s-au alăturat și ei Team Hope. Andrei Ștefana, alergător profesionist, a câștigat locul doi în Campionatul Național la cursa de 21 kilometri și a dedicat premiul copiilor sprijiniți de Fundație. 40 de voluntari i-au susținut pe membrii Team Hope și au fost alături de ei atât la cortul Hope and Homes for Children, cât și pe traseu, la punctul de hidratare.

Încă de la primele ore ale dimineții, alergătorii s-au adunat în cortul Hope and Homes for Children din Piața Constituției și s-au pregătit să ia startul la cursele de 10 kilometri, semimaraton (21 km), ștafetă semimaraton (3×7 km) și cursa populară (3 km).

Actorul Marius Manole, Ambasador Hope and Homes for Children, a alergat pentru prima dată într-o competiție și a ales să susțină cauza Fundației parcurgând cursa de 10 km. Pentru Vladimir Drăghia aceasta a fost cea de-a doua participare la o competiție sportivă ca membru al Team Hope. El a alergat 21 kilometri, după ce, în octombrie 2016, a alergat 42 kilometri la Maratonul Internațional București. Tot la cursa de semimaraton a participat și Dragoș Bucurenci, activist civic și director de dezvoltare al fundației, care a alergat pentru a patra oară în sprijinul copiilor care riscă să fie separați de familie din cauza sărăciei. Adela Pârvu, Alina Vîlcu și Omid Ghannadi, arhitecții din echipa emisiunii „Visuri la cheie” (PRO TV), au îmbrăcat pentru prima dată tricoul Team Hope și au alergat la cursa populară. Otniela Sandu și Robert Paul Igna, concurenți în emisiunea „Supraviețuitorul” (PRO TV) au făcut echipă la ștafetă și au alergat câte 7 km fiecare.

Momentul culminant al zilei l-a reprezentat locul doi la semimaraton, categoria națională, câștigat de Andrei Ștefana, alergător profesionist, care a parcurs cei 21 de kilometri ai probei de semimaraton într-o oră, 11 minute și 10 secunde (01:11:10). Pe tot parcursul zilei, 40 de voluntari ai Hope and Homes for Children i-au susținut și încurajat pe alergători cu mult entuziasm la cortul Team Hope, iar 10 16 voluntari World Class au oferit concurenților apă la punctul de hidratare din Piața Constituției.

Participarea alergătorilor Hope and Homes for Children la OMV Petrom Semimaratonul București a fost posibilă și datorită partenerilor: World Class, Nan Events, FruFru, Radisson Blu, Elevate, Shape și a companiilor Genpact, UiPath, COS, Samsung și Deutsche Bank.

OMV Petrom Semimaratonul București este o competiție organizată de Asociația Bucharest Running Club și are drept misiune facilitarea accesului indivizilor, comunităților și companiilor în realizarea obiectivelor personale printr-un stil de viață activ și sănătos, oferind acestora posibilitatea de a avea un impact pozitiv în societate. În prezent, sunt peste 20 de cauze partenere ale OMV Petrom Semimaraton București și Raiffeisen Bank Maratonul București care adună fonduri de 50.000-100.000 euro anual pentru proiectele comunitare, sociale, educaționale, ecologice prezentate. Aceasta este cea de-a șaptea participare a Team Hope la o competiție de alergare, până acum peste 1.800 de alergători și 300 de voluntari alegând să susțină cauza Hope and Homes for Children.

Declarații de presă

„Alerg pentru Hope and Homes for Children pentru că mi se pare cel mai bun mod în care pot onora munca colegilor mei din Baia Mare, care, de aproape 19 ani, duc o muncă sisifică, dar care are rezultate și seamănă foarte mult cu alergarea unui semimaraton sau a unui maraton. La început te sperie distanța foarte lungă, dar dacă o iei pas cu pas, știi că în cele din urmă ajungi la finiș. Așa ne doresc și nouă, să ajungem la finișul acestui proces de dezinstituționalizare.” Dragoș Bucurenci, activist civic, director de dezvoltare al Fundației Hope and Homes for Children.

„Am alergat și anul trecut pentru Hope and Homes for Children și am ales să alerg și în acest an pentru că nu am cum să le spun NU copiilor care au foarte mare nevoie de ajutor. Mai mult, trebuie să le spunem un DA răspicat și să îi facem și pe ceilalți să ni se alăture. Cei mai mulți dintre cei care aleargă la astfel de evenimente au un scop: să îi ajute pe alții. Ne place să ajutăm, iar dacă puțin din ceea ce facem noi ajunge și la oamenii aceștia care au nevoie de sprijin, cu atât mai bine.” – Vladimir Drăghia.

Acum doi ani am luat contact cu Hope and Homes for Children și am văzut cum au reușit să schimbe viețile unor oameni. Cred că orice mod prin care oamenii pot atrage atenția asupra unor probleme sociale sau să atragă mai multe fonduri, e binevenit. Astăzi oamenii sunt mult mai conștienți că există probleme în jurul lor, că trebuie să ajute, iar de aici până la a face ceva mai este un pas. Se va ajunge la o masă critică în care oamenii vor trece de la o schimbare în conștiință, la acțiune.” Alina Vîlcu (”Visuri la cheie” – PRO TV)

Am ales să alerg pentru Hope and Homes for Children pentru că cred în cauza acestei fundații care sprijină familiile să rămână împreună. Faptul că alerg este un efort pe care simt să îl fac ca să atrag și mai mult suport, să alocăm din energia noastră celorlați. Pentru că atunci când vrei să ajuți pe cineva înseamnă că ești disponibil nu numai să dai bani, ci și să dai din timpul și din forța ta.” – Adela Pârvu (”Visuri la cheie” – PRO TV)

E o mare onoare pentru mine să alerg pentru Hope and Homes for Children. Oamenii aceștia fac o treabă foarte bună și cel puțin atât pot să fac și eu, să fiu alături de ei la asemenea evenimente. O parte din ceea ce dăruiești ți se întoarce și ție înapoi.  Dincolo de gestul pe care îl face fiecare pentru a ajuta niște copii, e un bine pe care ți-l faci și ție, ajungi să te antrenezi, să te ocupi de tine și de sănătatea ta.”Omid Ghannadi (”Visuri la cheie” – PRO TV)