misiunea & valorile

o lume în care niciun copil nu va mai trebui să treacă prin coșmarul instituţionalizării

peste 3.800 de copii și adolescenți încă trăiesc în orfelinate și alți sute de mii în sărăcie extremă, adică la risc foarte ridicat de a fi separați de părinți. stabilitatea, independența, identitatea – valori pe care fiecare dintre noi ni le dorim în propriile vieți – sunt concepte aproape străine pentru ei.

misiunea noastră este să închidem toate orfelinatele din românia până în 2027. lucrăm să găsim o soluție pentru fiecare dintre copiii vulnerabili pe care îi ajutăm, să eliminăm definitiv orfelinatele de pe harta României și să prevenim destrămarea familiilor din cauza sărăciei.

suntem aici pentru cei mai vulnerabili copii ai României

ajutăm familiile care trăiesc în sărăcie extremă să se redreseze și lucrăm continuu cu autoritățile pentru ca niciun copil să mai treacă prin trauma vieții din orfelinat.

fiecare copil are nevoie de familie

sprijinim copiii să crească în familii stabile și iubitoare, iar pentru acei copii care nu pot crește alături de familiile lor, construim de la zero case de tip familial, adică un mediu cât mai aproape de viața din familie.

schimbăm vieți. transformăm sistemul.

1994

hope and homes for children este o fundație globală expertă în protecția copilului. istoria organizației a început în anul 1994, în Marea Britanie, în casa soților Mark și Caroline Cook.

1998

când am început munca noastră în România, peste 100.000 de copii trăiau în orfelinate în condiții precare. am regândit sistemul de protecție a copilului din România, punând în prim plan copilul.

2022

după 24 de ani de muncă continuă alături de familii și de autorități, am reușit să sprijinim 37,969 de copii să rămână acasă, am închis 63 de orfelinate și am construit 116 case familiale pentru copiii care nu s-au putut întoarce în familie.

donează din inimă

fii cineva pentru copiii nimănui

programele noastre în lume

derulăm programe pentru reformarea sistemelor de îngrijire a copilului și pentru prevenirea abandonului în 30 de țări din Europa, Africa și America de Sud, prin birourile proprii sau prin organizații partenere. În România, suntem activi din 1998.