Cu sprijinul Kruk și Hope and Homes for Children, o tânără familie trece cu bine peste criza generată de pandemia COVID-19 - Hope and Homes for Children Skip to content
familia+Muresan_1

Cu sprijinul Kruk și Hope and Homes for Children, o tânără familie trece cu bine peste criza generată de pandemia COVID-19

Ilie și Mirela Mureșan au crescut în sistemul de protecție a copilului, dorindu-și mereu o familie. Au reușit să-și întemeieze una împreună, iar acum au trei copii minunați, de care se ocupă cu multă dragoste și responsabilitate.

Locuiesc împreună în condiții modeste, într-un apartament cu două camere, bucătărie și hol. Locuința socială nu este racordată la rețeaua de gaz și le-a fost greu să se încălzească pe timpul lunilor de iarnă, sistemul de încălzire existent devedindu-se ineficient.

Mirela nu are un loc de muncă, este nevăzătoare, dar Ilie și-a pus pe picioare propria afacere, o frizerie care asigura venitul întregii familii. Și înainte de criza generată de pandemia COVID-19 se descurcau greu cu toate cheltuielile, din banii câștigați cu mica lor afacere având de plătit chiria spațiului, utilitățile, produsele folosite în frizerie și traiul de zi cu zi al familiei.

Luna martie a venit cu alte probleme pentru tinerii părinți și cei trei copii. Criza COVID-19 a paralizat practic activitatea la frizerie, familia rămânând fără singura sursă de venit. Tânărul a avut și probleme de sănătate și a suferit recent o intervenție chirurgicală, care a necesitat spitalizare și tratamente.

La începutul anului, Hope and Homes for Children a inclus familia în programul de prevenire a separării copiilor de familie. Cu sprijinul KRUK, au fost achiziționate și donate trei convectoare electrice, o saltea pentru patul copiilor și au fost achitate sumele restante la chiria salonului.

De la începutul crizei prin care trecem, Mirela, Ilie și cei trei copii au primit resurse de strictă necesitate: alimente, medicamente, îmbrăcăminte, produse de igienă și de uz casnic și tot ce au avut nevoie.

În ciuda tuturor greutăților prin care a trecut, Ilie nu uită niciodată de cei nevoiași. Din puținul pe care îl are, nu ezită să-i ajute pe tinerii din sistemul de protecție, pe bătrânii fără locuință și pe copiii săraci.

Tânărul este perseverent și este convins că într-o bună zi, așa cum a clădit propria afacere, va reuși să construiască și o căsuță pentru familia lui, cu o grădină în care să se joace fericiți copiii.