Andrei și Berta sunt doi tineri ce au crescut în grija statului și care de un an încoace locuiesc într-un apartament închiriat. La sfârșitul anului 2019 situația lor financiară era stabilă, Andrei fiind angajat la un supermarket iar Berta la o spălătorie auto. Venitul lor lunar de 2,700 de RON era suficient pentru a se descurca.

Andrei a suferit însă de mic de o boală de ochi care s-a agravat iar la începutul lui aprilie el a fost nevoit să părăsească locul de muncă. Din nefericire, în aceeași perioadă, Berta a rămas și ea fără venit deoarece criza provocată de COVID-19 a afectat spălătoria pentru care lucra.

Aflând de cazul celor doi tineri în dificultate și în pericol să-și piardă acoperișul de deasupra capului, cu sprijinul oferit de Fundația Webhelp SHARED, am hotărât să îi ajutăm. Pentru a preveni evacuarea acestora din apartamentul închiriat, am plătit chiria pentru 5 luni în avans și întreținerea rămasă restantă. L-am consiliat pe Andrei să aplice pentru ajutor de șomaj și i-am oferit ajutor medical pentru boala de ochi de care suferă. I-am ajutat pe cei doi tineri și cu tichete de masa pentru cumpărarea alimentelor și a produselor de igienă.

Cu ajutorul Fundației Webhelp SHARED, cei doi tineri sunt deocamdată în afara pericolului de a rămâne pe stradă, iar noi continuăm să le oferim asistență psihologică și consiliere profesională pentru a putea face față acestei perioade atât de dificile.

Zilele acestea, când este atât de important să intervenim în sprijinul celor mai vulnerabili dintre semenii noștri, când izolarea le adâncește problemele, colegii noștri asistenți sociali continuă să facă lucrurile bune să se întâmple și pentru tineri precum Andrei și Berta.