O nouă casă de tip familial se pregătește să își deschidă porțile în sectorul 4 din București - Hope and Homes for Children Skip to content
attachment-5ecb821f29359c00041734c7

O nouă casă de tip familial se pregătește să își deschidă porțile în sectorul 4 din București

O nouă casă de tip familial se pregătește să își deschidă porțile pentru a-i primi pe copiii care îi vor da viață și care o vor numi „acasă”. Situată în sectorul 4 din București, casa a fost dezvoltată de Fundație ca parte a procesul de închidere a Centrului de Plasament „Robin Hood” din București. Procesul de închidere a centrului a demarat la începutul anului 2017, prin semnarea unui parteneriat între Hope and Homes for Children și DGASPC Sector 4. Odată cu mutarea copiilor în noua lor casă, Centrul de Plasament „Robin Hood” va fi închis.

Unul dintre partenerii care a ajutat la construcția acestei case este Henkel, companie a cărei contribuție de 20.000 euro a ajutat la definitivarea proiectului. De la studiul de fezabilitate până la realizarea zidăriei exterioare, de la proiectarea sistemului de instalație sanitară și până la zugrăvirea exterioară a casei, fondurile donate de partenerii noștri au fost cu grijă distribuite în așa fel încât, ce a fost inițial o idee desenată pe hârtie, să prindă contur și să devină realitate.

 

CTF Aliorului

 

De abia așteptăm să putem inaugura și această casă de tip familial, un serviciu pe care Hope and Homes for Children îl oferă copiilor și tinerilor proveniți din mediul instituțional și care oferă un mediu cât mai apropiat de cel familial. Într-o casă trăiesc maximum 12 copii care primesc găzduire, îngrijire, educație, sprijin emoțional și consiliere pentru dezvoltarea deprinderilor de viață independentă. În total, Hope and Homes for Children a construit 110 case de tip familial și a închis 58 de instituții de tip vechi (orfelinate) în cei 22 de ani de activitate în România.