Andrei are 22 de ani și a crescut în sistemul de protecție din Sibiu, încă de la naștere. A fost mutat în mai multe centre din județ pe parcursul anilor; la un moment dat a fost luat în plasament de o familie de asistenți maternali, apoi de o mătușă maternă, dar și unii și alții au renunțat, pe rând, la el. ”Acasă” nu a fost nicăieri pentru tânărul Andrei. Însă Andrei a știut mereu că educația îl va salva, dându-i posibilitatea unui viitor mai bun – așa că a ales să învețe.

O mare reușită a fost admiterea, după absolvirea liceului, la Facultatea de Medicină, programul de studii Balneofiziokinetoterapie și Recuperare, cursuri la zi. Nu s-a limitat doar la atât, iar pe lângă specialitatea în medicină a ales să facă și cursuri de ospătar, fiind chiar angajat o perioadă. Acest lucru l-a ajutat să-și plătească chiria și să se întrețină. Pe parcursul anului trecut s-a descurcat din ce în ce mai greu, din cauza pandemiei de Coronavirus. A absolvit cu bine facultatea, dar a rămas fără niciun venit și nu a beneficiat de șomaj. A solicitat un post în cadrul Spitalului din oraș, având în vedere starea de urgență Covid 19, dar a fost refuzat.

L-am inclus pe Andrei în Programul de integrare socio-profesională a tinerilor care părăsesc sistemul de protecție, derulat de Fundația noastră în mai multe județe din țară. Cu ajutorul donației din partea GLS România, l-am sprijinit pe Andrei cu plata chiriei timp de 6 luni și cu tichete de masă pentru asigurarea hranei și întreținerii zilnice, ceea ce l-a ajutat enorm să depășească perioada dificilă din viața lui.

Andrei este recunoscător pentru tot sprijinul pe care îl primește de la oamenii din jurul lui, oferind și el sprijin, la rândul lui. Are un suflet mare și este foarte dedicat meseriei pentru care s-a specializat, kinetoterapia. Până va fi angajat, a ales să lucreze voluntar cu mai mulți copii cu nevoi speciale din Sibiu, făcând cu ei ședințe individuale de kinetoterapie.

Andrei nu se dă bătut în fața obstacolelor vieții. Cel mai mult își dorește să aibă un loc de muncă stabil, să urmeze masteratul și visează să-și întemeieze o familie. Îi place mult ceea ce face, are idealuri și crede în șansa lui. Nu știe în ce direcție îl va duce viața, însă a învățat să țină cont de ceea ce-i dictează inima și să urmeze direcția pe care o simte potrivită pentru el.