Dragoș Bucur, Omid Ghannadi și Tudor Bratu susțin Hope and Homes for Children la Maratonul București - Hope and Homes for Children Skip to content
attachment-59dcc78be5dd5b5a1b50dd12

Dragoș Bucur, Omid Ghannadi și Tudor Bratu susțin Hope and Homes for Children la Maratonul București

Dragoș Bucur, Omid Ghannadi și Tudor Bratu, vedetele postului de televiziune PRO TV, vor alerga, în 14 și 15 octombrie, la cea de-a zece ediție a Raiffeisen Bank Bucharest Marathon pentru a susține o familie din programul de prevenire a separării copilului de famile derulat de Fundația Hope and Homes for Chlldren. Dragoș Bucur, prezentatorul emisiunii „Visuri la cheie” și Omid Ghannadi, arhitect în echipa aceluiași show, vor alerga, sâmbătă, în cursa populară, în timp ce Tudor Bratu, unul dintre prezentatorii emisiunii „Superspeed”, va lua startul, duminică, în cursa de 10 km.

Arhitectul Omid Ghannadi susține de mai multă vreme proiectele și programele Hope and Homes for Children, aceasta fiind a doua oară când îmbracă tricoul Team Hope, echipa de alergători fundraiseri ai Fundației. Dragoș Bucur și Tudor Bratu i se alătură în Team Hope și susțin și ei cauza Hope and Homes for Children, ambii participând într-un astfel de eveniment pentru prima dată. Împreună cu ceilalți 250 de alergători, angajați ai unor companii și alergători individuali, adună fonduri pentru a-i ajuta pe cei opt copii ai familiei Mureșanu să rămână alături de părinți. 

Familia Mureșanu se află în programul de prevenire a separării copilului de familie derulat de Hope and Homes for Children. În lipsa asigurării unor condiții minime de trai și a mijloacelor necesare subzistenței, părinții ar fi obligați să își lase copiii în grija sistemului de protecție. Cei 8 copii ai familiei locuiesc alături de părinți într-o casă mică din chirpici, formată dintr-o cameră şi un hol, spaţiu insuficient pentru 10 persoane. Tatăl, deși diagnosticat cu TBC, muncește în sat, ajutându-și vecinii la treburi gospodăreşti, în schimb primind bani sau mâncare. Mama se ocupă în special de creşterea şi îngrijirea copiilor, îi trimite zilnic la şcoală sau grădiniţă şi se interesează de rezultatele lor. Mai multe informații despre familia Mureșanu și cum pot fi ajutați sunt disponibile aici

„Construim case. Împlinim visuri. Vom alerga la Maratonul București pentru a împlini visul celor opt copii ai familiei Mureșanu de a rămâne alături de părinții lor. Și voi puteți contribui la împlinirea acestui vis împreună cu noi. Cu banii strânși de alergătorii din Team Hope familia își va putea consolida și extinde locuința actuală cu încă două camere și o bucătărie, va putea cumpăra animale, mobilier, îmbrăcăminte, încălţăminte și rechizite. Pe scurt, cei mici vort putea avea o copilărie fericită alături de părinți, nu într-un orfelinat.”, spune Dragoș Bucur, prezentatorul emisiunii „Visuri la cheie” de la PRO TV.


Tudor Bratu.jpeg

”E o bucurie pentru mine să pot îmbrăca pentru prima dată tricoul Team Hope și să alerg pentru familia Mureșanu. De vreo cinci ani am început să fac sport constant, iar acum e pentru prima oară când o fac cu un scop nobil. Nu mai alerg doar pentru a-mi face mie bine, ci și pentru a-i face pe alții fericiți. Soții Mureșanu și cei opt copii ai lor trebuie să crească împreună într-un mediu armonios!”, a declarat Tudor Bratu, co-prezentatorul emisiunii „Superspeed”.