UN NOU ACASĂ ȘI-A DESCHIS OFICIAL UȘILE - Hope and Homes for Children Skip to content
image00016

UN NOU ACASĂ ȘI-A DESCHIS OFICIAL UȘILE

Cel de-al 128-lea Acasă își deschide oficial ușile pentru a-și primi copiii.

Azi a fost despre inaugurarea casei din Țuțora, acolo unde ne-am bucurat alături de partenerii noștri de o nouă reușită. Suntem cu încă un Acasă mai aproape de a șterge orfelinatele de pe harta și din inima copiilor vulnerabili din România.

Am ridicat locuința cu sprijinul financiar al Asociației Umanitare Tester Grup și în colaborare cu autoritățile locale. Ce ne-am dorit este să asigurăm liniștea cuibului pentru noua casă, ceea ce am și reușit cu ajutorul prietenilor noștri de la JYSK România, așa cum o facem deja de 8 ani. Mobilierul și decorațiunile sunt cele care oferă culoare și senzația de confort încăperilor, iar cu montarea mobilierului și decorarea casei, ne-au ajutat voluntarii de la JYSK România. Totul pentru ca 12 copii cu nevoi speciale fizice și intelectuale să își găsească aici un loc al lor. Ei vor părăsi Centrul de Plasament Ion Holban din Iași pentru a începe o altă viață în noul lor Acasă. Casa dispune de toate facilitățile necesare: living generos, bucătărie, 4 dormitoare, 2 băi, toate adaptate nevoilor copiilor.

Situată pe un teren generos de aproximativ 5.000 de metri pătrați, această casă oferă un spațiu primitor și bine echipat pentru copiii care au nevoie de un cămin sigur și stabil. Proiectul a fost posibil datorită sprijinului oferit de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași, în parteneriat cu Consiliul Județean Iași și Primăria Țuțora. Astfel, ni s-a pus la dispoziție un teren adecvat atât pentru construcția casei, cât și pentru activități care să se desfășoare în siguranță în aer liber.

„Copiii au nevoie de iubire, de educație adaptată nevoilor lor, de sprijin emoțional constant și, uneori, de consiliere specializată. Un mediu sigur și stimulativ e esențial în copilăria oricui, mai ales a lor. Le mulțumim partenerilor noștri pentru angajamentul lor. Prin ei, reușim să le oferim și de această dată, acestor copii, o casă familială unde se pot simți în siguranță, sprijiniți și ocrotiți”, Ștefan Dărăbuș, Director Național Hope and Homes for Children România.

Pe lângă casa familială din comuna Țuțora, suntem în curs de finalizare a construcției altor 2 case, în comunele Aroneanu și Miroslava. Prin construirea acestor 3 case familiale, vom pune definitiv lacătul pe Centrul de Plasament Ion Holban din Iași.