700 de alergători au participat la Semimaratonul București și au adunat bani pentru a susține Hope and Homes for Children - Hope and Homes for Children Skip to content
attachment-5cdacc4d652dea216f91e5f9

700 de alergători au participat la Semimaratonul București și au adunat bani pentru a susține Hope and Homes for Children

În 11 și 12 mai, 700 de alergători din Team Hope, echipa de alergători fundraiseri ai Hope and Homes for Children, au participat la cea de-a opta ediție a Semimaratonului București și au adunat peste 327.000 de lei care vor fi direcționați către programul de prevenire a separării copilului de familie desfășurat de Fundație. Aceștia au alergat pentru a sprijini trei familii aflate în programul de prevenire a separării copilului de familie: o familie din județul Suceava cu cinci copii, o familie din județul Maramureș cu șase copii și o familie cu șapte copii din județul Prahova. Printre alergători s-au numărat actorii Adrian Nartea, Olimpia Melinte și Anghel Damian din serailul „Vlad” de la PRO TV, echipa emisiunii „Visuri la cheie” de la PRO TV formată din Dragoș Bucur, prezentatorul emisiunii, arhitecții Alina Vîlcu, Omid Ghannadi, Laura Boghiu și Valentin Ionașcu, designerul Cristina Joia, Dragoș Bucurenci, director de dezvoltare al Hope and Homes for Children, precum și Ștefan Dărăbuș, director regional pentru Europa Centrală și de Sud în cadrul Hope and Homes for Children.

Sâmbătă, 11 mai, aproximativ 200 de alergători au luat startul în cursa populară (3 km). Duminică, 12 mai, încă de la primele ore ale dimineții, 500 de alergători Team Hope s-au adunat la cortul Hope and Homes for Children și au participat la cursele de 10 km, 21 km și ștafetă. Team Hope este echipa de alergători fundraiseri ai Hope and Homes for Children și a luat naștere din dorința de a extinde eforturile de fundraising și awareness ale Fundației în comunitate, propunând noi moduri prin care oamenii – sportivi pasionați sau începători, sponsori, parteneri, voluntari sau susținători – să sprijine programele din domeniul protecției copilului.

Prin alergare, cei 700 de sportivi amatori și-au arătat susținerea față de Hope and Homes for Children și copiii și familiile pe care Fundația îi ajută prin programul de prevenire a separării copilului de familie. La a opta ediție a Semimaratonului București, alergătorii au susținut trei familii, adunând 327.000 lei pentru a le îmbunătăți condițiile de trai și a-și păstra copiii alături.

Familia Băban din județul Suceava locuiește într-o casă de lut care amenință să se prăbușească, nu este branșată la curent electric, apă sau gaz. În interior, între cei câțiva metri pătrați, deși nu este nici un alt mobilier în afara patului în care dorm toți, abia te mai poți mișca. Tatăl s-a angajat cioban la oi, vine acasă o dată pe lună, mamei revenindu-i sarcina de a avea grijă de copii zi de zi. Sunt zile în care mama nu mănâncă pentru a putea să le asigure copiilor mesele de peste zi. Despre bani pentru rechizite, hăinuțe, încălțăminte sau medicamente nici nu încape vorba. Cei 5 copiii sunt bine îngrijiți în ciuda sărăciei lucii, dar sunt trişti și au învăţat să trăiască în aceste condiții. Dacă nu vor fi asigurate condiții mai bune de trai și mijloacele necesare subzistenței, părinții ar fi forțați să abandoneze copiii în grija sistemului de protecție.

Banii strânși de alergătorii Team Hope la Semimaratonul București, 100.000 lei, vor fi folosiți pentru construirea unei case cu două încăperi și o bucătărie mică, racordarea locuinței la rețeaua electrică, precum și pentru mobilarea și dotarea locuinței. Ca urmare a sprijinului acordat de Hope and Homes for Children, cei cinci copii ai familiei Băban vor rămâne alături de părinții lor, vor avea condiții mai bune de trai și vor merge la școală și la grădiniță. Printre alergătorii care au susținut cauza acestei familii s-au numărat Dragoș Bucurenci, director de dezvoltare al Fundației Hope and Homes for Children, care a participat în cursa de 21 km, și Ștefan Dărăbuș, directorul regional, Europa Centrală și de Sud al Fundației.

Genpact România, compania care a adus 300 de alergători în Team Hope, a sprijinit o familie din județul Maramureș care are nevoie de o locuință adecvată pentru cei șase copii, dintre care unul urmează cursurile unei școli de meserii în Baia Mare. Ca urmare a susținerii financiare oferite de Genpact România, Hope and Homes for Children ajută familia Pandele să continue construcția noii case, pornind de la fundația deja turnată. Intervenția Hope and Homes for Children cu sprijinul Genpact le va acorda celor 6 copii o locuință complet mobilată și dotată, în așa fel încât ei să își poată continua studiile și să rămână alături de familie.

Familia Adrianei a fost susținută de Omid Ghannadi, arhitectul emisiunii „Visuri la cheie” de la PRO TV și Ambasador Team Hope, care a întâlnit-o pe Adriana și familia ei în anul 2017 când lucra la emisiunea „Visuri la cheie” (PRO TV). Din momentul în care a cunoscut-o, pe ea și pe cei 7 copii ai săi, a știut că trebuie să facă ceva să o ajute. Așa că a apelat la Hope and Homes for Children pentru a o ajuta să rămână împreună cu copiii ei și a le oferi o viață mai bună. Omid și vedetele PRO TV (actorii Adrian Nartea, Olimpia Melinte și Anghel Damian din serialul „Vlad” de la PRO TV, echipa emisiunii „Visuri la cheie” de la PRO TV formată din Dragoș Bucur, prezentatorul emisiunii, arhitecții Alina Vîlcu, Laura Boghiu și Valentin Ionașcu și designerul Cristina Joia), care l-au susținut au adunat fondurile necesare pentru achiziționarea materialelor cu care se va ridica locuința. 

Voluntari ai Societății Studenților în Medicină din București (SSMB) și ai Brigăzii de Voluntari (BDV) i-au încurajat pe alergătorii Team Hope la punctul de hidratare și la cortul Team Hope din Piața Constituției. Lor li s-a alăturat și Amalia Enache, prezentatoarea Știrilor Nopții de la PRO TV și Ambasador Hope and Homes for Children. În cele două zile de competiție, peste 50 de voluntari au fost alături de membrii Team Hope la această ediție a Semimaratonului București.

În total, până acum peste 3.500 de alergători și 600 de voluntari s-au alăturat Team Hope, susținând astfel cauza copiilor vulnerabili ai României.

Participarea alergătorilor Hope and Homes for Children la această ediție a Semimaratonului București a fost posibilă și datorită companiilor City Insurance, Genpact România, Pepco, Arval BNP Paribas, Henkel, Samsung SSCE, Samsung, Schneider, Holcim, Softelligence, Farmexpert, Deutsche Bank, COS, JYSK România.

Partenerii Team Hope au fost: Elevate, Radisson Hotels, Solaris, Godmother, NAN Events, Maison des Crepes, Asociația Bucharest Running Club.

„De mai bine de 20 de ani „alerg”, în mod simbolic, împreună cu colegii mei, pentru cei mai defavorizați copii ai acestei țări. Alergarea noastră este aceea a „alergătorului de cursă lungă”, iar scopul nostru declarat este, pe de o parte, acela de a-i scăpa pe cei defavorizați de nefericita alegere de a-și abandona copiii în grija statului și, pe de alta, de a-i scoate din instituții pe copiii care au ajuns deja acolo.

Anul acesta am alergat la Semimaratonul București pentru una dintre familiile din programele noastre. Am făcut acest lucru deoarece Team Hope este dovada că, de ani de zile, binele se face împreună.” – Ștefan Dărăbuș, Director regional – Europa Centrală și de Sud, Hope and Homes for Children

„Astăzi a fost pentru prima dată în viața mea când am alergat în mod oficial pentru cineva. Am alergat pentru Adriana, am vrut să văd ce înseamnă, simbolic, să pleci și să înfrunți toate greutățile, și cele personale și cele nepersonale și să treci totuși linia de finish – ceea ce cred că o să se întâmple și cu Adriana și cu cei șapte copilași ai ei. Să sperăm că o să treacă linia de finish și o să se bucure de tot sprijinul și ajutorul nostru. Ma simt mândru, a fost un record personal. Acest record, în mod simbolic, o să-l transmit prin donații și share-uri pentru toată lumea care are nevoie. Aici suntem cu toții Team Hope și sper să alergăm în continuare nu numai la maratoane, ci pentru toate cauzele frumoase și bune.” – Adrian Nartea (serialul „Vlad” de la  PRO TV)

„Am fost sportiv de performanță în adolescență, am mai alergat de plăcere în parc, dar e prima oară când alerg într-un eveniment organizat și simt că duc în spate măcar o bucățică dintr-o cauză, pe care mi-am ales-o împreună cu Hope and Homes for Children. Alerg pentru Adriana, o mamă cu șapte copii, o mamă care își duce existența într-un mod tragic, foarte diferit de existența noastră, care este, totuși, plină de condiții. Împreună cu Hope and Homes for Children și echipa serialului „Vlad” de la PRO TV am decis să alergăm pentru Adriana și să organizăm în paralel o strângere de fonduri. S-a strâns deja o bună parte din bani, dar noi vom continua și în afara acestui eveniment de alergare să ducem cauza mai departe, pentru că, până la urmă, ce am făcut noi astăzi a fost un efort minimal.  Efortul major pe care trebuie să îl facem și, de fapt obligația, datoria noastră existențială este să îi ajutăm pe ceilalți. Noi ne-am propus, într-o primă fază să o ajutăm pe Adriana. După, există destule cauze pe lume. Dacă putem să dăm o mână de ajutor, o vom face.” – Anghel Damian (serialul „Vlad” de la  PRO TV)

„Mă bucur foarte mult că am avut ocazia, în sfârșit, să susțin Hope and Homes for Children. Îi urmăresc de mult timp și le apreciez foarte mult munca. Am venit azi aici ca exemplu că SE POATE. Nu sunt sportivă de performanță, doar fac sport cât de des și cum pot. Mi-am dat seama că a alerga și a face sport înseamnă sănătate – Men sana in corpore sano. Practic, dacă vrei să faci acest lucru și dacă, cu ajutorul sportului, poți să-i ajuți și pe ceilalți, să dai din puținul tău sau din energia ta celor care au nevoie de ajutor, mi se pare un lucru fenomenal. Așa că acest semimaraton pe care l-am parcurs și strângerea de fonduri pentru Adriana și cei șapte copii ai ei au însemnat pentru mine o mare onoare și mă bucur că am avut ocazia să rup din energia și din timpul meu și să le ofer cât am putut. Sper să conteze ajutorul meu și al tuturor celor care au alergat astăzi aici.” – Olimpia Melinte (serialul „Vlad” de la  PRO TV)

„M-am alăturat și anul acesta Hope and Homes for Children, pe de o parte datorită prieteniei mele cu Omid, iar pe de altă parte, datorită faptului că mă impresionează proiectele Fundației. Există și un al treilea motiv și deși îl menționez ultimul, este de fapt primul: acest motiv este… Adriana. O cunosc pe Adriana din 2017, îi cunosc pe copii ei, şi ceea ce şi-a propus Omid mi se pare extraordinar şi mi se pare oarecum firesc să fiu şi eu aici. Cred că sportul și caritatea se îmbină perfect. Sportul este foarte benefic pentru toată lumea și dacă reușești să și ajuți pe cineva în timp ce faci mișcare, mi se pare fantastic. De ce n-ai face-o? De ce n-ai ajuta pe cineva dacă poţi?” – Dragoș Bucur (prezentatorul emisiunii „Visuri la cheie” de la PRO TV)