270 de alergători au participat la Maratonul Internațional București și au adunat bani pentru cauza Hope and Homes for Children - Hope and Homes for Children Skip to content
attachment-5bc5fa6fec212d219f5589c7

270 de alergători au participat la Maratonul Internațional București și au adunat bani pentru cauza Hope and Homes for Children

În 13 și 14 octombrie, 270 de alergători s-au alăturat Team Hope, echipa de alergători fundraiseri ai Fundației Hope and Homes for Children, și au participat la cea de-a XI-a ediție a Raiffeisen Bank Bucharest Marathon. Pavel Bartoș, Marius Manole, Omid Ghannadi, membrii trupei The Mono Jacks și Dragoș Bucurenci s-au numărat printre alergători.

În 13 și 14 octombrie, 270 de alergători s-au alăturat Team Hope, echipa de alergători fundraiseri ai Fundației Hope and Homes for Children, și au participat la cea de-a XI-a ediție a Raiffeisen Bank Bucharest Marathon. Ei au adunat peste 150.000 de lei care vor fi direcționați spre familia Boer, un tată cu patru copii sprijiniți pentru a rămâne împreună prin programul de prevenire a separării copilului de familie derulat de Hope and Homes for Children.

Printre alergători s-au numărat Pavel Bartoș, prezentatorul show-ului „Vocea României” de la PRO TV, Marius Manole, Ambasador Hope and Homes for Children, arhitectul Omid Ghannadi, Ambasador Team Hope, Doru Trascău, Andrei Zamfir, John Ciurea și Cristian Chiru – membrii trupei The Mono Jacks – actorul Alex Călin, precum și Dragoș Bucurenci, director de dezvoltare al Fundației. Lor li s-au alăturat alergători din companiile care au ales să susțină cauza organizației, precum și alergători individuali. Raluca Teodorescu și Marius Bușcă, membri Team Hope, s-au clasat pe locul al doilea în proba de semimaraton, la feminin, respectiv la masculin.

Team Hope este echipa de alergători fundraiseri ai Hope and Homes for Children și a luat naștere din dorința de a extinde eforturile de fundraising și awareness ale Fundației în comunitate, propunând noi moduri prin care oamenii – sportivi pasionați sau începători, sponsori, parteneri, voluntari sau endorseri – să susțină programele din domeniul protecției copilului. La ediția din acest an a Maratonului Internațional București, 270 de alergători Team Hope, atât angajați ai unor companii, cât și alergători individuali, au adunat, în total, peste 150.000 de lei, bani care vor ajuta familia Boer să rămână unită.

Sâmbătă, 13 octombrie, o parte din alergătorii Team Hope au luat startul în cursa populară. Pavel Bartoș, prezentatorul show-ului „Vocea României” de la PRO TV, a îmbrăcat prima dată tricoul albastru Team Hope la invitația lui Omid Ghannadi și a parcurs cei trei kilometri ai cursei pentru sprijini familia Boer. Tot la cursa populară au alergat și trei dintre membrii trupei The Mono Jacks—Doru Trascău, Cristian Chiru și John Ciurea. La cortul Team Hope din Piața Constituției a venit și actorul Radu Bânzaru și a încurajat alergătorii, dorind astfel să susțină cauza Fundației.

Duminică, 14 octombrie, încă de la primele ore ale dimineții, alergătorii Team Hope au luat startul în cursele de 10 km, ștafetă, semimaraton (21 km) și maraton. Actorul Marius Manole, Ambasador Hope and Homes for Children, a parcurs cei 42,195 km ai maratonului, alergând alături de Team Hope pentru a patra oară într-o competiție sportivă.

„Am alergat cu gândul că fac o faptă bună. A fost o zi minunată, mă bucur mult că sunt din ce în ce mai mulți oameni care aleargă pentru Hope and Homes for Children și acesta este un lucru extraordinar. Importantă este cauza, nimic altceva.”- Marius Manole, Ambasador Hope and Homes for Children

Arhitectul Omid Ghannadi, Ambasador Team Hope, a făcut echipă cu prietenii lui, Crina Ene, Nicu Fotu si Petruș Stuparu, în cursa de ștafetă, și împreună au alergat pentru a-i ajuta pe cei patru copii ai familiei Boer să rămână alături de tatăl lor.

„Să alerg la maraton ca parte a echipei Hope and Homes for Children este deja o parte importantă din mine. De fiecare dată încercăm să aducem oameni noi în echipă și să le arătăm cât de important este să se alăture acestor cauze umanitare. Am avut și avem în continuare noroc de oameni generoși care donează pentru a veni în sprijinul familiilor vulnerabile.” – Omid Ghannadi, arhitect, Ambasador Team Hope

Dragoș Bucurenci, director de dezvoltare al Hope and Homes for Children, a alergat 21 km, iar Andrei Zamfir, chitaristul trupei The Mono Jacks, și actorul Alex Călin au participat la cursa de 10 km.

„Copilăria este perioada cea mai frumoasă din viața unui om. Sau așa ar trebui să fie. Din păcate, pentru mulți copii, acest capitol de viață aproape că nu există: este doar o etapă tristă dintr-o viață marcată de greutăți. Am alergat la Maratonul București alături de Team Hope pentru a susține cauza Hope and Homes for Children, am alergat pentru schimbarea în bine a vieților copiilor. Avem convingerea că, prin contribuția noastră, putem să aducem o rază de speranță și putem reda, măcar în parte, copilăria pe care destinul le-a furat-o acestor copii.” – Doru Trascău, solistul trupei The Mono Jacks

Amalia Enache, Ambasador Hope and Homes for Children de opt ani, și Gianina Corondan, susținătoare activă a Fundației, au venit la cortul Team Hope pentru a-i încuraja pe alergători.

„Este minunat că zeci de mii de alergători s-au întrecut astăzi nu numai în timpii de alergare, ci și în faptele bune pe care fiecare le face pentru organizația pe care o susține. Le mulțumesc celor 270 de alergători care au susținut astăzi Hope and Homes for Children. Go, Team Hope!” – Dragoș Bucurenci, director de dezvoltare, Hope and Homes for Children

„Este o bucurie foarte mare să observ că numărul de susținători ai cazurilor Hope and Homes for Children crește odată cu fiecare competiție. Din păcate, numărul copiilor vulnerabili nu scade. Chiar de curând am avut un caz la Știrile PRO TV care a emoționat o țară întreagă, unde o fetiță dintr-o familie sărmană spunea că merge fără pachet la școală, că și-ar dori biscuiți și că ar avea poftă să mănânce un piure cu carne. Pentru acest tip de copii vulnerabili, din familii defavorizate, aleargă toți prietenii noștri, care astăzi au depus nu numai un efort fizic, și au făcut un efort și cu inima.” – Amalia Enache, Ambasador Hope and Homes for Children

Voluntari de la Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB) și de la Tășuleasa Social i-au susținut pe alergătorii Team Hope la punctul de hidratare și la cortul Team Hope din Piața Constituției. În total, aproape 70 de voluntari au fost alături de membrii Team Hope la această ediție a Maratonului București.

Nu doar vedete au participat în competiție, ci și alergători amatori, dar și atleți profesioniști, angajați ai unor companii, care au ales să susțină astfel Hope and Homes for Children. Raluca Teodorescu și Marius Bușcă, membri Team Hope, s-au clasat pe locul al doilea în proba de semimaraton, la feminin, respectiv la masculin, și au dedicat premiile primite copiilor vulnerabili ai României.

Toți acești alergători și voluntari au vrut să sprijine astfel cei patru copii ai familiei Boer să rămână alături de tatăl lor. Copiii au rămas doar în grija tatălui, după ce mama i-a părăsit în luna februarie a acestui an. Familia este foarte vulnerabilă și are nevoie de sprijin și asistență astfel încât tatăl să nu fie obligat să abandoneze copiii în grija sistemului de protecție. Minorii locuiesc alături de tatăl lor într-o casă dărăpănată lăsată moştenire de bunicul patern. Uneori, mama îi mai sună şi le promite că le va trimite bani şi lucruri, dar până acum nu a făcut nimic concret, iar copiii nu işi mai fac speranţe. Ca să își poată întreține familia, tatăl muncește în sat, ajutându-și vecinii la treburi gospodăreşti și primind în schimb bani sau mâncare. Banii strânși de alergătorii Team Hope la Maratonul București vor ajuta familia Boer să aibă condiții minime pentru un trai decent. Fondurile vor fi folosite pentru consolidarea casei actuale și achiziţionarea unor animale pentru dezvoltarea unei gospodării de subzistență, precum și achiziționarea de mobilier adecvat, îmbrăcăminte, încălţăminte si rechizite pentru cei patru copii.

Participarea alergătorilor Hope and Homes for Children la cea de-a unsprezecea ediție a Raiffeisen Bank Bucharest Marathon a fost posibilă și datorită companiilor Arval BNP Paribas, COS, Deutsche Bank România, Henkel, Holcim România, JYSK România, RSM, Samsung, Samsung SSCE, Skanska, Softelligence, UiPath România. Partenerii Team Hope au fost: NAN Events, Solaris, Fitio, Radisson Hotels, Godmother și Elevate. Susținător principal: City Insurance.

În total, până acum peste 2.770 de alergători și 500 de voluntari s-au alăturat Team Hope, susținând astfel cauza copiilor vulnerabili ai României.

Cea de-a XI-a ediție a Maratonului Internațional București a atras peste 19.000 de alergători în cele două zile de competiție, sâmbătă, 13 octombrie și duminică, 14 octombrie.

„Este o mare onoare pentru mine și o plăcere să fac parte, anul acesta, din Team Hope. În anii trecuți participam ca spectator și vedeam mereu oameni alergând pentru aceste cauze caritabile. Așa că mi-am dorit și eu să fac parte dintr-un astfel de proiect, iată că s-a întâmplat și sunt fericit că am putut să ajut.” – Andrei Zamfir, chitaristul trupei The Mono Jacks

„Am ales să fac parte din echipa Hope and Homes for Children pentru că, recent am devenit tătic și mi-am dat seama cât de importantă este relația părinte-copil și mai ales cât de important este ca cel mic să se dezvolte corect. Mi se pare minunat ceea ce face Hope and Homes for Children, îi susțin și voi continua să alerg pentru copiii aflați în necaz. Go, Team Hope!” – Alex Călin, actor

„Mi-am dorit să particip la acest maraton ca să susțin cauza Hope and Homes for Children, a acelor copii aflați în necaz. Mi-am dorit să îi pot ajuta. E de ajuns că în lumea noastră oamenii sunt foarte indiferenți și că fiecare gândește numai pentru el. Este nevoie să ne pese unii de alții și să îi ajutăm pe cei în nevoie. Eu sunt alergător de performanță, toată viața mi-am dorit să ajung printre cei mai buni, am făcut sport pentru mine, așa că am considerat că este cazul să alerg către o altă direcție. Prin urmare, făcând parte din Team Hope, am ales să îmi fac bine și mie, dar să aduc un beneficiu și celor din jurul meu.” – Marius Bușcă, câștigătorul locului al II-lea la semimaraton