Peste 200 de copii ucraineni din centre de plasament și din familii vulnerabile au avut parte, de-a lungul verii, de câte o săptămână de relaxare, bucurie și deconectare de la greul de peste graniță. Patru tabere de câte o săptămână am organizat cu sprijinul tău și al partenerilor care au spus #SuntAici pentru copiii din Ucraina: Fondation de France, NN România, WebHelp și Think Human Foundation.

Un moment de liniște

Taberele au avut loc la SunRai Village, un mic colț de rai, unde cerul e mai aproape, iar prispele caselor vechi te duc cu gândul la curțile bunicilor. Conectarea cu natura, animalele de companie, plimbările călare pe poteci însorite și locul de joacă amenajat pentru toate vârstele i-au făcut pe copii să savureze fiecare moment. În pauzele dintre jocuri au tras cu tirul, au visat în hamac, s-au cățărat prin copaci, au sărit în trambulină și au savurat fructele și înghețata aduse de prietenii de la Rotary Club Sighetu Marmatiei Voievodal.

Viața din tabără

Pe lângă jocuri și activități creative și sportive, fiecare tabără ne-a purtat la pas și printre străduțele orașului traversat de Tisa. La “Memorialul victimelor comunismului și al rezistenței” ne-am oprit în liniște și ne-am îndreptat gândurile către victimele războiului din Ucraina. La Muzeul Științelor Naturii am celebrat viața și diversitatea ei, făcând cunoștință cu plante, păsări și animale de care nici nu auzisem vreodată.

În ultima seara a fiecărei tabere, ne-am strâns în jurul focului și am povestit despre zilele care ne-au apropiat. Înainte de fiecare despărțire, ne-am luat în brațe și ne-am promis în gând că vom păstra cu noi săptămână de vară în care ne-am amintit să fim din nou copii, să ne lăsăm purtați de joc și să visăm la o lume în care pacea și iubirea să învingă orice întuneric.

Mulțumim Fondation de France, NN România, WebHelp și Think Human Foundation!