Tabără NN cu soare și învățare - Hope and Homes for Children Skip to content
tabara nn 1

Tabără NN cu soare și învățare

Tocmai am încheiat o altă super tabăra de vară cu sprijinul NN, pentru 20 de tineri din sistemul de protecție din București, Gorj și Brașov. Am alungat tristețea că MAMA nu este aproape. I-am văzut cum trăiesc din plin experiențe noi, care să le ofere chef de viață și încredere în forțele proprii.

Jurnalul celor 5 zile de învățare distractivă pe Valea Doftanei:

Ziua #1
Am colecționat indicii, am țintit cu numele noastre, ne-am legat baloane de gleznă și ne-am testat rapiditatea și spiritul competitiv. Ne-am întrebat “Dacă am fi o apă, ce apă am fi și de ce?”. Ne-am împărțit în echipe pentru a desluși soluții la probe de cultură generală, după ce am discutat cum ar trebui să arate un lider bun și cum funcționează o echipă.

Ziua #2 ne-a trezit la viață cu o înviorare în natură şi exerciții de respirație. După, am pornit într-un traseu prin împrejurimi pentru a pune în practică ce am învățat în atelierul de orientare. Fără telefoane, doar cu hărți, busolă şi bazându-ne pe colegii de echipă. A urmat o misiune aparent imposibilă: mai multe foi, o pistă de maşinuțe de construit și o linie de Finish. Echilibrul ni l-am testat cu mersul pe chingă.

Ziua #3
Baloane cu apă, culoare și multă veselie. O provocare la care toți ne-am dorit să luăm parte: împărțiți pe echipe, să rezistăm cât mai mult cu mâinile deasupra capului, în timp ce ținem un balon plin cu apă. Au urmat apoi ateliere de comunicare și debate și teoria conform căreia cei mai buni indivizi nu sunt cei care înregistrează cele mai mari performanțe, ci aceia care au încredere în propria persoană.

Ziua #4
Empatie, încredere de sine și în ceilalți, curaj, generozitate, fair-play, despre toate acestea a fost penultima zi de aventuri. Seara a venit cu vorbe cu tâlc, cântece, veselie și mai ales… gânduri cu gust dulce-amărui – marshmallows, în jurul focului de tabără.

Ziua #5
În ultima zi, am discutat despre ce luăm cu noi din fiecare zi a acestei tabere. Provocările, cultivarea gândirii critice, deciziile asumate, pentru noi dar și pentru echipe, empatia, generozitatea, strategia ca fiecare să strălucească la ce se pricepe cel mai bine, cultivarea încrederii și, mai ales, distracția, râsetele, îmbrățișările.

Și amintirile, până la următoarea tabără pe care o vom organiza. Iar cu ajutorul tău aceasta poate prinde contur: https://hopeandhomes.ro/doneaza/.