Dragoș Bucurenci și Vladimir Drăghia au înotat alături de coechipierii lor pentru ca familia Violetei să rămână unită și să se mute într-o locuință nouă 

Sâmbătă, 30 iunie, 15 înotători au participat la Swimathon București pentru a susține cauza Fundației Hope and Homes for Children și au strâns fonduri pentru a ajuta o mamă și cei 4 copii ai ei să rămână împreună. Printre înotători s-au aflat Dragoș Bucurenci, director de dezvoltare al Hope and Homes for Children, Vladimir Drăghia, Ambasador Team Hope, și actorul Alex Călin. Cele trei echipe formate din câte 5 înotători au reușit să strângă peste 21.000 lei pentru a oferi condiții de trai decente Violetei și celor 4 copii ai săi.

Energie și multă voie bună au transmis cei 15 înotători ai Hope and Homes for Children care au participat sâmbătă la cea de-a șasea ediție a Swimathon București, desfășurată în bazinul olimpic din cadrul Clubului Sportiv Dinamo. Înotătorii, împărțiți în trei echipe, au parcurs în total 155 de lungimi de bazin în serii de câte 45 de minute, fiind motivați de gândul că astfel vor putea strânge mai mulți bani pentru a-i ajuta pe copiii Violetei să aibă o viață mai bună. 

Violeta este o mamă singură care locuiește cu cei patru copii si săi cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani în județul Prahova, într-o cameră de doar 6 metri pătrați, în condiții precare. Mama și copiii locuiesc într-o curte cu alți membri ai familiei Violetei, însă nu au niciun drept legal ca să stea acolo și ar putea fi evacuați oricând. Mama copiilor are un ajutor social de 550 de lei pe lună, bani insuficienți pentru a asigura chiar și hrana în unele zile. Aceste condiții i-au împins către gesturi extreme, copiii ajungând uneori să cerșească prin trenuri.

Situația Violetei și a copiilor ei l-a impresionat pe Mihai Leontescu, un susținător al Fundației Hope and Homes for Children, care a solicitat ajutorul organizației pentru a-i sprijini pe copii. Astfel, cei mici au fost înscriși recent la un after school unde merg zilnic pentru a-și face temele, iar cel mai mic dintre copii merge la logoped. Mama își dorește cu orice preț să își păstreze copiii alături și vrea să le ofere un alt fel de viitor, dar are nevoie de sprijin pentru a depăși situația actuală. 

Conduși de dorința de a ajuta această familie, cei 15 înotători s-au mobilizat și au încercat să convingă cât mai mulți oameni să doneze bani pentru a le oferi șansa unui trai mai bun Violetei și copiilor ei. La Swimathon, echipele Hope One, Gabi & Beto și Team Hope au înotat și au încercat să parcurgă cât mai multe lungimi de bazin într-un timp cât mai bun. Din Team Hope au făcut parte Dragoș Bucurenci, Vladimir Drăghia, Vladimir Biasutti, antrenor World Class, actorul Alex Călin și Cătălin Peterau. Echipa Hope One a fost formată din Daniel Mihalache, Lucian Barbu, Alina Iordache, Viviana Mârza și Ana Maria Stoica, iar din echipa Gabi & Beto au făcut parte Mihai Leontescu, Simona Leontescu, Rodica Girigan, Oana Petroff și Vlad Girigan.

data-animation-override>
E un mare privilegiu să-I poți ajuta pe cei mai puțin norocoși decât tine. Le mulțumesc tuturor celor care au donat pentru ca familia Violetei să rămână împreună.

— Dragoș Bucurenci, Director de dezvoltare, Hope and Homes for Children

data-animation-override>
Cred că este de datoria mea, acum, că mesajul meu poate ajunge la foarte mulți oameni, să încerc să fac bine. Propriul exemplu este o modalitate foarte bună de a dezmorți conștiința celor care ne urmăresc. Swimathon este un exercițiu foarte bun, atât pentru mine, cât și pentru ei.

— Vladimir Drăghia, Ambasador Team Hope

Banii strânși de înotătorii Hope and Homes for Childfen la Swimathon vor fi folosiți pentru a ajuta familia Violetei să se mute într-o locuință nouă, cu suficient spațiu pentru toți membrii familiei, unde cei mici să se simtă bine și să se poată pregăti pentru școală. Fundația o va susține în continuare pe Violeta să își găsească un loc de muncă pentru a asigura toate condițiile necesare copiilor, evitându-se astfel separarea copiilor de mama lor.

Cei care vor să ajute familia Violetei și să contribuie la strângerea sumei de 22.000 de lei o pot face prin donații pe platforma Swimathon, până la data de 31 iulie, în pagina dedicată cauzei Hope and Homes for Children.

Acesta este al doilea an în care Hope and Homes for Children participă la Swimathon București și înotătorii strâng fonduri pentru familiile aflate în porgramul de prevenire a separării copilului de familie desfășurat de Fundație. Competiția de înot și strângere de fonduri, aflată la a șasea ediție, este o inițiativă a Fundației Comunitare București și a găzduit anul acesta 25 de proiecte ale organizațiilor din București și Ilfov.