Patru tineri cu nevoi speciale din Maramureș, printre sportivii Special Olympics România la Jocurile Mondiale de Vară din Abu Dhabi - Hope and Homes for Children Skip to content
attachment-5c892031971a180eb749c42f

Patru tineri cu nevoi speciale din Maramureș, printre sportivii Special Olympics România la Jocurile Mondiale de Vară din Abu Dhabi

Cu sprijinul Special Olympics România și Hope and Homes for Children, patru tineri cu nevoi speciale din Maramureș participă, în perioada 7 – 21 martie, la Jocurile Mondiale de Vară – Special Olympics – din Abu Dhabi, cel mai important eveniment sportiv mondial dedicat persoanelor cu dizabilități intelectuale.

Din partea României participă 35 de sportivi, care concurează la opt sporturi.

În primele două zile, delegația României, formată din 51 de persoane – sportivi, parteneri, antrenori și staff, printre care se află și un membru al echipei Hope and Homes for Children, Adrian Oros – a vizitat Muzeul Louvre din Abu Dhabi, Moscheea Șeicului Zayed, Abu Dhabi Grammar School, Cetatea Al-Hosn (Fortul Vechi), Muzeul de Artă Modernă și Centrul de Artizanat, alături de cei doi ghizi desemnați, Hanan și Aly.

Partenerul tehnic al Special Olympics România, cel care a asigurat echipamentul pentru competiții și o parte din echipamentul de defilare, este compania Hervis Sports & Fashion. Deplasarea delegației către Abu Dhabi a fost posibilă datorită sprijinului oferit de Comitetul Național Paralimpic și de către Nadia Comăneci, Ambasador Global al Special Olympics Internațional.

La această ediție a Jocurilor Mondiale Special Olympics sunt înscriși 7.500 de sportivi din peste 190 de țări care vor concura la 24 de discipline sportive. Totodată, în eveniment sunt implicați 20.000 de voluntari iar peste 500.000 de spectatori sunt așteptați să urmărească evenimentul.

Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics sunt organizate după modelul Jocurilor Olimpice – la fiecare patru ani – și reprezintă cel mai mare eveniment sportiv și umanitar din lume în 2019. La ediția precedentă de la Los Angeles, din 2015, sportivii români au câștigat 21 de medalii la şapte discipline sportive.

Să le urăm succes, așadar, sportivilor maramureșeni, ca de altfel întregului lot din România!

 

Fotografii: site-ul official Special Olympics România