singuri în fața fricii de abandon

spune #suntaici copiilor din orfelinate

în derulare din 8 noiembrie 2021

Dacă ai trăit vreodată frica de pierdere sau abandon, știi ce este în sufletul copiilor din orfelinate, zi de zi. Copiii din orfelinate se simt singuri în fața fricii de abandon.

Spune #SuntAici celor 3810 copii încă trăiesc în instituții de tip vechi, în România. Împreună, închidem orfelinatele și să le oferim acestor copii șansa de a crește într-un mediu cât mai apropiat de cel familial. Trimite HOPE la 8864 pentru o donație lunară de 4 Euro, donează cu cardul sau implică-te alăturându-te inițiativelor noastre. 

Să fie despărțit de părinți este cea mai mare frică a oricărui copil. E frica unui copil în primele lui zile la grădiniță. E frica părinților și copiilor atunci când s-au pierdut unul de altul în mulțime.

Din păcate, pentru 3.810 de copii acum instituționalizați în centre de plasament, aceasta este o realitate. O realitate care începe cu „Mamă, nu mă lăsa aici!” și continuă cu ani și ani în care așteaptă să primească un răspuns. De la părinți sau de la noi, oamenii din jur. Pentru asta, împreună trebuie să facem toate eforturile să închidem orfelinatele și să le oferim acestor copii șansa de a crește într-un mediu cât mai apropiat de cel familial.

Spune #SuntAici copiilor din orfelinate

Campania a fost lansată pe 8 noiembrie 2021, Ziua Mondială a Copiilor Orfani, când sute de oameni au fost invitați să compună, la stația de metrou Piața Victoriei, mesajul #SuntAici, pentru copiii fără sprijin. Vezi panoul #SuntAici:

Spune #SuntAici copiilor din orfelinate

Tot pe 8 noiembrie, 27 de radiouri din întreaga țară au devenit glasul copiilor fără voce și au transmis pro bono, spotul campaniei. Într-o acțiune fără precedent, în jurul orei 8, posturile de radio au oprit programul lor regulat și au difuzat mesajul campaniei către milioane de oameni.

Primul orfelinat închis de Hope and Homes for Children a fost Leagănul Cavnic, iar de atunci Hope and Homes for Children a contribuit la închiderea a 62 de instituții de tip vechi, cu peste 6.700 de copii scoși din orfelinate. Vezi cum și pe cine ajutăm continuăm să ajutăm, și cu ce rezultate.

donează din inimă

fii cineva pentru copiii nimănui.