prețul binelui

sărăcia extremă separă copiii de părinți, treptat, până îi separă de tot

octombrie 2020 – octombrie 2021

Susține 1.600 de copii în risc de separare de familie

Trimite HOPE la 8844 și ajută-i să rămână împreună!

În contextul pandemiei și al sărăciei extreme în care familiile vulnerabile se adâncesc în lipsa unui loc de muncă, un număr din ce în ce mai mare de copii riscă să fie separați de părinți și să ajungă în orfelinate. Prin această campanie, ne propunem să susținem 1.600 de copii aflați în situație de risc și familiile lor, prin intervenții integrate care să țină copiii în siguranță, acasă.

Spotul video care însoțește campania, realizat în colaborare cu regizorul Tom Wilson și al Studio Set, vorbește despre așteptare, dar și despre riscul instituționalizării pentru copiii care trăiesc în sărăcie:

Platforma de donație www.pretulbinelui.ro susține campania unde cei care vor să ajute pot face o donație lunară pentru 3 mese pe zi, chiria pentru o lună, lemnele necesare unei familii, pe perioada iernii și alte intervenții care pot face o diferență majoră în lupta pentru supraviețuire a unei familii sărace.

Nu cred că am vrea, vreodată, să ne imaginăm copilăria fără părinți și fără familie. Atunci, de ce am accepta această realitate pentru zeci de mii de copii din jurul nostru? Dacă știm cât de cumplite sunt consecințele instituționalizării asupra copiilor, dacă înțelegem amploarea traumelor separării lor de părinți, atunci nu avem cum să fim părtașii unor astfel de drame, fie și de la distanță. Dacă nu ai vrea să li se întâmple așa ceva celor dragi ție, hai să facem ceva pentru copiii expuși unei astfel de nenorociri: să-i ajutăm să rămână împreună cu părinții lor. Foarte puține lucruri pot fi mai importante decât asta.” declară Ștefan Dărăbuș, Director Global de Programe, Hope and Homes for Children

În martie 2020, aproape 5.000 de copii erau încă instituționalizați, la nivel național, în 166 de centre de plasament (conf. ANDPDCA).

donează din inimă

fii cineva pentru copiii nimănui.