Premiu pentru Hope and Homes for Children - Hope and Homes for Children Skip to content
attachment-59140b15197aeab3e24488ea

Premiu pentru Hope and Homes for Children

Hope and Homes for Children a fost premiată de ”Internationales Bildungs und Sozialwerk e. V.” din Germania

Miercuri, 2 martie, Asociaţia ”Internationales Bildungs und Sozialwerk e. V.” din Germania, prin președintele Heinrich Schnatmann, a acordat un premiu Fundației Hope and Homes for Children România pentru activitatea desfășurată în județul Bistrița Năsăud în ultimii ani. Premiul a fost ridicat de Otto Sestak, director național Hope and Homes for Children România.

În 2014, a fost închis Centrul de Plasament Teaca și au fost dezvoltate două case de tip familial, iar în 2016 urmează să fie închis Centrul de Plasament Năsăud din Bistrița și să fie deschise trei case de tip familial în Năsăud și în Bistrița. Pe închiderea instituțiilor de tip vechi și deschidere caselor de tip familial, prin programele desfășurate, a fost prevenită separarea a 331 de copii din 113 familii, 39 de copii și tineri au fost ajutați să revină în familii și comunitate, iar 36 de tineri au fost sprijiniți să înceapă o viață independentă.

E o onoare să ne fie apreciată munca pe care o depunem alături de partenerii noștri, autoritățile publice din județul Bistrița-Năsăud. Scopul nostru este să reformăm sistemul de protecție a copilului, urmărind viziunea unei lumi în care copiii nu mai suferă de pe urma instituționalizării. Suntem onorați de recunoaștere și suntem mândri că am reușit să schimbăm în mai bine viețile a peste 500 de copii și 100 de familii, ceea ce e, până la urmă, cea mai importantă reușită. Această recunoaștere a importanței programelor Hope and Homes for Children ne face să fim și mai responsabili și mai transparenți în acțiunile noastre și generează motivație să continuăm munca în folosul copiilor. De asemenea, acest premiu sperăm să inspire, să fie recunoscute mai des eforturile făcute de ONG-uri și autorități pentru a oferi copiilor o viață mai bună”, a declarat Otto Sestak, director național al Hope and Homes for Children România.  

Premiul are o valoare de 750 euro, bani care vor fi folosiţi pentru continuarea programelor Hope and Homes for Chdilren în Bistriţa-Năsăud împreună cu Direcția Generală de Aistență Socială și Protecția Copilului.