Hope and Homes for Children și PEPCO România anunță continuarea parteneriatului strategic prin care compania susține programul de prevenire a separării copilului de familie desfășurat de Fundație în județele Bacău, Bihor, Bistrița, Botoșani, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Neamț, Sibiu, Suceava și în municipiul București.

În iunie 2019, Hope and Homes for Children și PEPCO România au încheiat un parteneriat prin care compania susține proiectele desfășurate de Fundație în domeniul prevenirii separării copilului de familie adăugând acestui proiect și o componentă educativă de care beneficiază copiii și tinerii din programul de prevenire. Rezultatele înregistrate în primul an de parteneriat au dus la continuarea acestuia și în 2020.

Prin parteneriatul strategic cu PEPCO România, Fundația a oferit în 2019 sprijin unui număr de 110 copii. Aceștia au fost ajutați să aibă acces la școlile pe care le frecventează, prin plata cheltuielilor de transport, a celor legate de cazare și taxe de școlarizare acolo unde a fost cazul, dar și prin achiziția de rechizite, computere, manuale și alte materiale necesare studiului, precum și îmbrăcăminte, încălțăminte și produse de igienă personală.

În cursul anului 2020, 270 de copii vulnerabili vor beneficia de sprijinul Fundației datorită finanțării PEPCO România. 150 de copii vor primi consiliere educațională, iar familiile lor vor beneficia de sprijin pentru a le putea asigura acestora un mediu optim desfășurării activităților educaționale -îmbunătățirea condițiilor de trai, ajutor constând în obiecte de îmbrăcăminte, încălțăminte, cărți, rechizite, manuale, plata transportului.

Sprijinul acordat în 2020 va include participarea a 90 de copii alături de părinții lor la tabere menite să le îmbunătățească comunicarea, abilitățile relaționale care să îi ajute să construiască împreună viitorul copiilor. Alți 30 de copii vor participa la tabere de dezvoltare personală.

Toți copiii au dreptul la educație, iar PEPCO România a înțeles că pentru copiii proveniți din familii sărace, acest drept este uneori doar un vis. Le mulțumim partenerilor noștri că sunt alături de noi și în 2020 și că se implică activ în a schimba în bine viața copiilor din programele Hope and Homes for Children.”Robert Ion, director de fundraising, Hope and Homes for Children