Fundația Société Générale susține activitatea Hope and Homes for Children și ajută la îmbunătățirea vieții tinerilor care părăsesc sistemul de protecție a copilului - Hope and Homes for Children Skip to content
attachment-5d67c98196fe220001f5f9c4

Fundația Société Générale susține activitatea Hope and Homes for Children și ajută la îmbunătățirea vieții tinerilor care părăsesc sistemul de protecție a copilului

Printr-un parteneriat strategic, Société Générale Corporate Foundation for Solidarity susține activitatea Fundației Hope and Homes for Children și sprijină tinerii care părăsesc sistemul de protecție a copilului prin programul de integrare socio-profesională al Fundației. Parteneriatul a început în decembrie 2018.

Société Générale Corporate Foundation for Solidarity este activă în domeniul integrării profesionale, în special pentru a ajuta tinerii să își înceapă cariera, și combate analfabetismul prin intermediul unor activități care promovează integrarea persoanelor aflate în dificultate.

Hope and Homes for Children luptă împotriva inechității sociale, sprijinind integrarea socială și profesională a tinerilor care părăsesc sistemul de protecție a copilului. Acești tineri, care au crescut în instituții de îngrijire ale statului, fără sprijinul, dragostea și grija unei familii, au șanse mai mici la o educație solidă. Când devin independenți după o viață petrecută în orfelinate, tinerii sunt incapabili să se ocupe de probleme din viața de zi cu zi, să își asume responsabilități sau să privească cu încredere spre viitor. Mulți dintre ei au abilități de comunicare slab dezvoltate, stima de sine scăzută, probleme de comportament și atitudine și se confruntă cu provocări în dezvoltarea relațiilor semnificative cu ceilalți – toate acestea îi fac vulnerabili, se simt singuri, izolați, într-o lume străină. Mai mult, riscă și exploatarea.

Integrarea socială și profesională a acestor tineri înseamnă îmbunătățirea abilităților de trai independent (prin consiliere și sprijin material), crearea bazei pentru integrarea lor pe piața muncii (prin consiliere, mediere, recomandări) și asigurarea unei locuințe, cu implicarea a autorităților locale.

Dintre cei 100 de tineri incluși în programul de integrare socio-profesională desfășurat de Hope and Homes for Children anual în România, 33 vor primi sprijin datorită Société GénéraleCorporate Foundation for Solidarity. Obiectivul este de a ajuta acești tineri adulți să câștige o nouă șansă și perspectivă în viață prin integrarea socială și profesională în cadrul comunităților în care au fost încurajați să ducă o viață independentă.

Activitățile implementate de Hope and Homes for Children se concentrează pe trei domenii diferite: identificarea și evaluarea tinerilor adulți care părăsesc sistemul de protecție a copilului, implementarea intervențiilor în funcție de nevoile descoperite în timpul evaluării inițiale și monitorizarea procesului de implementare.

Cu ajutorul direcțiilor generale și locale pentru protecția copilului din județele în care Hope and Homes for Children își desfășoară activitatea, 25 de tineri din șase județe au fost identificați și incluși în program până în iunie 2019. Cele șase județe sunt: Bihor, Bistrița- Năsăud, Botoșani, Iași, Maramureș și Neamț. Toți acești tineri au fost evaluați cu un instrument dezvoltat de Hope and Homes for Children România, o evaluare care are ca rezultat o imagine completă a intervențiilor necesare (consiliere sau sprijin). Un plan de intervenție ulterioară, cu intervențiile specifice și rezultatele așteptate, a fost realizat pentru fiecare dintre tineri.

Pe baza nevoilor descoperite în timpul evaluării inițiale, tinerii din program au fost implicați în activități precum consiliere (axată pe gestionarea banilor și bugetului, nevoia de a continua școala / educația ca garanție pentru o integrare mai bună și mai ușoară în viața independentă și ca modalitate de asigurare a unui loc de muncă mai bine plătit, modalități de securizare a locurilor de muncă, necesitatea menținerii unui stil de viață sănătos, modalități de creștere a stimei de sine, consiliere în probleme medicale și prevenirea unor boli), mediere și spriijin pentru accesarea unui loc de muncă, asigurarea chiriei, acces la cursuri de pregătire, precum și sprijin material (acoperirea costurilor chirii, donarea obiectelor de uz casnic, mobilier, lenjerie de pat, acoperirea costurilor pentru pregătire / îmbunătățirea competențelor profesionale).

Până în luna iunie, prin parteneriatul dintre Hope and Homes for Children și Société Générale Corporate Foundation for Solidarity, din cei 25 de tineri incluși în proiect, 9 au fost angajați mai mult de 2 luni, iar 14 locuiesc în prezent pe cont propriu.

Hope and Homes for Children a inițiat programe de asistență și susținere a tinerilor care părăsesc sistemul de protecție a copilului în 2002. Până în prezent, 1.168 tineri au fost susținuți pentru a se integra cu succes în societate.