KRUK România susține educația financiară timpurie alături de Fundația Hope and Homes for Children - Hope and Homes for Children Skip to content
attachment-5b3600ee8a922d62fc127cbd

KRUK România susține educația financiară timpurie alături de Fundația Hope and Homes for Children

KRUK România, companie membră a Grupului financiar internațional KRUK, se alătură inițiativelor Fundaţiei Hope and Homes for Children România cu o nouă componentă de educație financiară pentru copii și tineri din sistemul de protecție a copilului.

București, 13 decembrie 2017 – KRUK România, companie membră a Grupului financiar internațional KRUK, se alătură inițiativelor Fundaţiei Hope and Homes for Children România cu o nouă componentă de educație financiară pentru copii și tineri din sistemul de protecție a copilului. Sesiunile de educare se vor desfășura în toată țara și își propun să explice noțiuni financiare de bază, precum și utilizarea instrumentelor financiare necesare unui mod de viață responsabil.

În plus, în județele Maramureș, Neamț, Suceava și Botoșani, KRUK România va organiza, alături de Hope and Homes for Children, sesiuni de educație financiară atât a tinerilor care părăsesc sistemul de protecție, cât și a personalului implicat în implementarea programelor Fundației: educatori, psihologi, asistenți sociali, angajați ai Serviciului Public de Asistență Socială, ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, ai Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă etc.

Parteneriatul KRUK România – Hope and Homes for Children se concentrează pe trei segmente:

1. prevenirea separării copilului de familie,

2. integrarea socio-profesională a tinerilor proveniți din sistemul de protecție a copilului,

3. formarea profesională a personalului din sistemul de protecție și oferirea de asistență Direcțiilor de Protecție a Copilului cu care colaborează Fundația.

Ne-am alăturat programelor dezvoltate de Fundația Hope and Homes for Children România cu  gândul la binele pe care îl putem face prin susținerea acțiunilor Fundației, dar și cu scopul de a oferi elemente de educație financiară copiilor, tinerilor adulți și angajaților din cadrul sistemului de protecție a copilului. Dorim să ajutăm copiii din programul de prevenire a separării copilului de familie, dar și tinerii care, după ce ies din sistemul de protecție a copilului, vor beneficia de programul de integrare socio-profesională.  Este un proiect în care ne-am implicat din dorința de a oferi copiilor și tinerilor aflați în situații dificile, ajutorul de care au nevoie pentru a putea păși în viața de adult mai pregătiți și mai siguri pe ei.“ a spus Tomasz Ignaczak, Director General KRUK România.

Obiectivul parteneriatului nostru cu KRUK România este de a ajuta cât mai multe familii și copii aflați în situații dificile. Noutatea acestui parteneriat este reprezentată de componenta de educație financiară, prin organizarea de sesiuni de consiliere, atât pentru beneficiarii noștri direcți, cât și pentru partenerii din administrațiile locale care, ulterior, vor transmite mai departe informațiile acumulate celor cu care lucrează zi de zi. Fiecare copil ajutat, îndrumat, sfătuit, este un viitor adult care își va găsi cu siguranță drumul către normalitate, către o viață mai bună“, a spus Ștefan Dărăbuș, director regional pentru Europa Centrală și de Sud, Hope and Homes for Children.

În cei 10 ani de prezență în România, KRUK a dezvoltat și implementat programe de reponsabilitate socială ce au avut ca scop îmbunătățirea pregătirii financiare a românilor și informarea clienților săi cu privire la soluțiile de rezolvare a problemelor financiare cu care se pot confrunta la un moment dat în viață. În acest sens, KRUK România a participat la dezvoltarea unui modul educațional la care au participat 1.000 de elevi de clasele IX – XII, din 123 de licee din 14 orașe, care au învățat să-și creioneze un buget lunar, să înțeleagă mecanismele simple ale unui mod de viață responsabil. Acest proiect s-a născut din viziunea KRUK România conform căreia educația financiară timpurie, înțelegerea mecanismelor simple ale creionării unui buget care să reflecte veniturile și cheltuielile lunare, sunt primii pași pe care o persoană poate să îi facă pentru a se familiariza cu elementele sistemului economic.

Fundația Hope and Homes for Children se implică activ în reformarea sistemului de protecție a copilului, prin programe dezvoltate la nivel național. În același timp, programele Fundației se adresează și personalului care lucrează direct cu copiii și tinerii vulnerabili. Hope and Homes for Children contribuie la procesul de reformă a sistemului de protecție a copilului prin parteneriate strategice cu Guvernul României, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice și UNICEF, dar și prin colaborări cu Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.