Parteneriatul strategic Hope and Homes for Children - JYSK - Hope and Homes for Children Skip to content
attachment-5953637b37c581175b6f5a6b

Parteneriatul strategic Hope and Homes for Children - JYSK

Șase case de tip familial vor fi dotate în acest an cu produse furnizate de retailerul danez 

Șase case de tip familial care vor fi deschise de Fundația Hope and Homes for Children în acest an, în județele Iași și Bistrița Năsăud, vor fi dotate cu mobilier și accesorii furnizate de retailerul danez JYSK. Fundația Hope and Homes for Chlldren și compania JYSK au semnat în 27 iunie 2017 un contract de parteneriat pe o perioadă de trei ani, cu valoarea totală de 1 milion de lei. În baza acestuia, JYSK va dota cu mobilier și accesorii casele de tip familial pe care Hope and Homes for Children le va deschide în următorii trei ani. 

Trei dintre casele de tip familial pe care le va deschide Hope and Homes for Children se află în județul Iași, iar trei în județul Bistrița Năsăud. Până la finalul acestui an, 72 de copii și tineri se vor muta în noile lor case, amenajate cu sprijinul JYSK. Beneficiarii sunt copii și tineri tipici, dar și cu nevoi speciale, cu vârste cuprinse între 3-26 de ani. În total, pe durata întregii perioade de funcționare a celor șase case de tip familial, aproximativ 350 de copii vor beneficia de serviciile Fundației. În următorii ani de parteneriat, sprijinul grupului JYSK va fi direcționat către alte case de tip familial ce urmează a fi inaugurate de Fundație, precum și către beneficiarii programului de prevenire a separării copilului de familie.

„Prin încheierea acestui acord, JYSK devine unul dintre partenerii strategici ai fundației Hope and Homes for Children și una dintre companiile care pun umărul la îmbunătățirea vieții celor mai vulnerabili dintre copiii României. Cu ajutorul lor, copiii care vor părăsi instituțiile vor avea acces la condiții decente de viață, într-un mediu cât mai apropiat de cel familial. Le mulțumesc oamenilor minunați de la JYSK și mă bucur să îi primim în marea familie Hope and Homes for Children”, a spus Dragoș Bucurenci, director de dezvoltare al Fundației Hope and Homes for Children, cu ocazia semnării contractului de parteneriat.

“Ne bucurăm că, odată cu demararea acestui parteneriat, vom putea îmbunătăți viața copiilor care au mare nevoie de un mediu liniștit, stabil, plăcut și confortabil. Alături de Hope and Homes for Children vom ajuta la transformarea locului în care acești copii trăiesc zi de zi într-un spațiu în care să se simtă acasă. Este ceea ce știm noi să facem, prin intermediul produselor noastre, reprezentate de mobilier și accesorii pentru casă. Credem că, pentru a crește și a se dezvolta, pentru a avea o șansă la o viață decentă, copiii trebuie mai întâi să aibă un loc în care să știe că sunt în siguranță și pe care să îl poată numi acasă”, a declarat Alex Bratu, Country Manager JYSK România.

Fundația Hope and Homes for Children este prezentă în România din 1998, perioadă în care a contribuit la închiderea a 53 de instituții de tip vechi. Prin programele organizației, aproape 5.000 de copii au fost scoși din instituțiile de tip vechi și mutați în cele 99 de case de tip familial deschise de Hope and Homes for Children cu sprijinul partenerilor săi.