Farmexpert devine partener strategic al Hope and Homes for Children în programul de prevenire a abandonului familial - Hope and Homes for Children Skip to content
attachment-5a562f85e4966b9db480c4fc

Farmexpert devine partener strategic al Hope and Homes for Children în programul de prevenire a abandonului familial

Cu sprijinul Farmexpert, 60 de copii expuși riscului de abandon vor rămâne alături de familiile lor

Farmexpert, unul dintre cei mai importanți distribuitori de medicamente și parafarmaceutice din România, s-a alăturat Hope and Homes for Children în calitate de partener strategic, investind 40.000 de euro în programul de prevenire a separării copilului de familie derulat de Fundație. Cu sprijinul companiei Farmexpert, 60 de copii aflați în risc de abandon vor fi sprijiniți să rămână alături de familiile lor.

Parteneriatul dintre distribuitorul de medicamente și Hope and Homes for Children se va derula pe o perioadă de un an și constă în implementarea măsurilor necesare pentru rezolvarea și prevenirea situațiilor de risc de abandon pentru 60 de copii din trei județe și din București. Costul mediu pentru a sprijini un copil aflat în pericol de abandon este de circa 700 de euro anual, în timp ce statul român cheltuie această sumă cu un copil care ajunge în orfelinat lunar.

Hope and Homes for Children a dezvoltat de-a lungul anilor programul „Active Family Support“ care identifică familiile în care pericolul abandonului copiilor este acut și intervine cu sprijin psihologic, sanitar, social și material pentru a stabiliza situația și a preveni abandonul. Peste 80% din cazurile familiilor vulnerabile preluate de Hope and Homes for Children conțin cel puțin un element relevant legat de sănătatea precară a copiilor sau a părinților ori de abandon școlar. De multe ori, într-o familie vulnerabilă socio-economic, primii și cei mai afectați sunt copiii, cu părinți care nu fac față nevoilor de îngrijire constantă și corectă a celor mici. În aceste cazuri, de multe ori nu e vorba doar de o lipsă materială, ci și de excluziune socială și de lipsa unei educații și consiliere de bază, dar relevante. În aceste situații, copiii riscă să fie din ce în ce mai neglijați, părinții de multe ori se despart, iar părintele rămas nu mai are cum să se îngrijească cum trebuie de copil, ceea ce duce la abandon școlar și apoi, dacă nu se intervine din exterior, la instituționalizare. Programul de prevenire a separării copilului de familie a fost inițiat în anul 2001 și, în această perioadă, Fundația a lucrat cu peste 3.000 de familii, aproximativ 9.000 de copii fiind ajutați în mod direct să rămână alături de familiile lor, iar pentru alți 18.000 a contribuit, prin asistență tehnică și financiară, la prevenirea separării lor de familie. 

”Ne bucurăm să avem alături Farmexpert în calitate de partener strategic și le suntem recunoscători pentru că ne sprijină să dezvoltăm programul de prevenire a separării copilului de familie. Datorită sprijinului oferit, 60 de copii vor crește alături de părinții lor, așa cum orice copil are dreptul și ar trebui să crească. Astfel putem să continuăm acest program și să le dăm șansa cât mai multor copii să ia cel mai bun start în viață, înconjurați de grija și dragostea unei familii”, a declarat Ștefan Dărăbuș, director regional pentru Europa Centrală și de Sud în cadrul Hope and Homes for Children. 

Credem cu tărie că orice copil merită să aibă parte de o familie, sprijin, educație. Ne dorim să ajutăm și să contribuim permanent atât la îmbunătățirea vieții sociale, cât și la menținerea unui nivel de trai cel puțin decent în comunitățile din jurul nostru, astfel că implicarea noastră alături de Hope and Homes for Children continuă seria proiectelor de responsabilitate socială marca Farmexpert. Mai mult decât atât, considerăm că este absolut necesar să aducem contribuții și prin participarea noastră activă la proiecte de CSR, încercând să oferim o alternativă la o viață mai bună” a declarat Iulian Trandafir, director general al Farmexpert. 

Compania Farmexpert este implicată în programe și în campanii de responsabilizare socială, derulate pentru îmbunătățirea condițiilor în comunitățile unde orice sprijin este binevenit. Constant dedicată acțiunilor sociale și participând activ la evenimente caritabile, Farmexpert este unul dintre actorii importanți care încearcă să ofere alternative mai decente de trai celor care au nevoie de astfel de șanse.