Case și speranțe pentru copii: 1 leu din fiecare poliță RCA emisă de City Insurance merge către Fundația Hope and Homes for Children - Hope and Homes for Children Skip to content
attachment-5b83a6a103ce64a5a9b8160e

Case și speranțe pentru copii: 1 leu din fiecare poliță RCA emisă de City Insurance merge către Fundația Hope and Homes for Children

Începând cu luna iulie, City Insurance direcționează către Hope and Homes for Children 1 leu din fiecare poliță RCA emisă. Fondurile donate de City Insurance vor fi direcționate către programele desfășurate de Hope and Homes for Children cu scopul de a îmbunătăți viața copiilor și tinerilor vulnerabili din România, atât cei aflați în sistemul de protecție, cât și cei din familii în care riscul de abandon al copiilor este ridicat.

Fondurile donate de City Insurance vor fi folosite pentru construirea a două case de tip familial pentru 24 de copii din orfelinate care vor fi închise de Fundație în anii următori, 200 de copii vor fi sprijiniți pentru a rămâne alături de familiile lor, 50 de tineri care părăsesc sistemul de protecție vor primi ajutor și consiliere pentru a începe o viață pe cont propriu, iar 300 de profesioniști din sistemul de protecție a copilului vor fi pregătiți pentru a oferi o îngrijire mai bună copiilor. Fundația are ca misiune închiderea orfelinatelor din țara noastră până în anul 2026, în același timp lucrând și la reforma sistemului de protecție a copilului.

“În esență, rolul unei companii de asigurări este acela de a avea grijă de ce este important pentru fiecare. Pentru noi, la City Insurance, pe de o parte există responsabilitatea față de clienții și partenerii noștri, pe de cealaltă e cea față de comunitate“, declară conducerea City Insurance. “E motivul pentru care ne-am alăturat cauzei Hope and Homes for Children: o lume în care niciun copil nu va mai trebui să treacă prin coșmarul instituționalizării“, adaugă conducerea companiei.

Din poziția de cel mai mare jucător al industriei de asigurări generale din România și lider al pieței de RCA (4 milioane de polițe încheiate în 2017), City Insurance se angajează să participe la îmbunătățirea vieții membrilor comunității, în special cea a copiilor. Prin parteneriatul încheiat cu Hope and Homes for Children, fiecare poliță RCA emisă va proteja nu numai beneficiarul direct, ci și copiii și tinerii vulnerabili. 

“Dincolo de calibrul parteneriatului, sunt miile de copii care primesc un ajutor nesperat, într-o etapă critică. Complexitatea și raza de acțiune ale proiectului transformă destinele copiilor pe care-i vom scoate din trauma instituționalizării, ale celor pe care-i vom sprijini să rămână acasă, cu părinții lor, ale tinerilor disperați că nu au nicio mână de ajutor odată ieșiti din sistemul de protecție sau ale angajaților care vor fi formați profesional pentru a oferi copiilor o calitate a vieții cât mai ridicată.“, afirmă Ștefan Dărăbuș, Director Regional, Europa Centrală și de Sud, Hope and Homes for Children.