O nouă casă familială în Bihor, construită cu sprijinul Inditex - Hope and Homes for Children Skip to content
Casa_Inditex_Zara

O nouă casă familială în Bihor, construită cu sprijinul Inditex

Casa familială de la Rontău, Bihor, este cea de-a 123-a casă pe care am construit-o în beneficiul copiilor instituționalizați și cea de-a 12-a din județ. Va găzdui 12 copii din sistemul de protecție, cu vârste cuprinse între 14-18 ani, care au locuit în Centrul de Plasament Tinca.

Ridicată cu sprijinul Inditex România pe un teren de aproximativ 2.000 m2, noua casă are un living foarte spațios, bucătărie, 4 dormitoare și 3 băi.

Două case familiale datorită sprijinului Inditex România

Susținerea primită din partea Inditex România vizează atât acțiuni de prevenire a separării copilului de familie, cât și construirea a două case familiale: una la Rontău, jud. Bihor și o a doua în jud. Iași, a cărei construcție va demara în scurt timp.

Intervențiile noastre în Bihor au demarat încă din 2005

Din 2005 și până acum, am închis două orfelinate, am construit 12 case familiale, urmând ca în scurt timp să începem lucrările pentru cea de-a 13-a.

Am sprijinit, de asemenea, 135 de copii prin intermediul programului de Prevenire a Separării Copilului de Familie, pentru ca sărăcia să nu-i rupă de ce au mai de preț pe lume, familia.

În plus, am fost alături de 40 de tineri bihoreni care au ieșit din sistemul de protecție la vârsta majoratului. Le-am oferit ajutor pentru traiul independent prin consiliere socio-profesională, consiliere psihologică și sprijin material.