Hope and Homes for Children și MaxBet anunță parteneriatul strategic de susținere a programului de închidere a orfelinatelor desfășurat de Fundație - Hope and Homes for Children Skip to content
attachment-5e1ef56fe723f0468c18ad5f

Hope and Homes for Children și MaxBet anunță parteneriatul strategic de susținere a programului de închidere a orfelinatelor desfășurat de Fundație

Hope and Homes for Children și MaxBet anunță începerea unui parteneriat strategic prin care compania susține programul de închidere a instituțiilor de tip vechi (orfelinate) desfășurat de Fundație.

Parteneriatul se va desfășura în perioada 2020-2021 și are o valoare de 220.000 euro, fonduri cu ajutorul cărora se va  construi o casă de tip familial.

MaxBet se alătură astfel eforturilor Hope and Homes for Children de a închide toate orfelinatele din România până în 2027. În prezent, peste 5.500 de copii sunt în continuare instituționalizați în 181 de centre de plasament din România. Copiii ajung în aceste centre în urma abandonului la naștere, din cauza sărăciei, pentru că au fost scoși din medii abuzive, pentru că au fost trimiși la şcoli speciale şi, astfel, au fost plasați în centre pe durata studiilor sau pentru că au nevoi speciale severe pe care părinţii nu au posibilitatea de a le gestiona.

În casele de tip familial, locuiesc 10-12 copii care trăiesc într-un mediu cât mai apropiat de cel familial, care primesc îngrijire, educație, sprijin emoțional și consiliere pentru dezvoltarea deprinderilor de viață independentă și, acolo unde este posibil, pregătire în vederea integrării socio-profesionale.

„Credem cu tărie în proiectele îndrăznește, proiectele care schimbă România în bine, care aduc o schimbare reală în societate și impun noi standarde. Suntem mândri că putem să susținem Hope and Homes for Children și să ajutăm un segment vulnerabil, să le oferim acestor copii o șansă reală la o viață normală. E un pas natural pentru noi. De 15 ani, Maxbet investește constant în sistemul sanitar românesc, investește în educație și în multe alte proiecte sociale și culturale de pe urma cărora au de câștigat toți românii. Investim în binele semenilor. Aceste investiții CSR fac parte din valorile pe care le respectăm. Iar an de an, sumele pe care le donăm sunt în continuă creștere pentru că vedem toate schimbările în bine pe care aceste proiecte le aduc” – Ioana Bazavan, Director Operational MaxBet Romania.

Hope and Homes for Children are ca obiectiv închiderea tuturor instituțiilor de tip vechi din România și eliminarea instituționalizării ca formă de protecție a copilului.

„ Depinde de fiecare dintre noi să schimbăm în bine lumea în care trăim, iar implicarea MaxBet în programul de închidere a orfelinatelor din județul Iași este tocmai un astfel de gest: un ajutor concret, care le va oferi unor copii viața și șansa pe care le merită. Echipa MaxBet a înțeles că nu timpul le rezolvă pe toate, ci oamenii, și suntem onorați că se alătură eforturilor noastre de a închide toate orfelinatele din România până în 2027”. – Robert Ion, Director de fundraising, Hope and Homes for Children