Maratonul București - Hope and Homes for Children Skip to content
attachment-5913464820099e6d70530d9a

Maratonul București

Membri ai Guvernului, vedete, sportivi profesioniști și susținători au alergat la Maratonul București pentru a susține Hope and Homes for Children

În 9 octombrie, peste 400 de alergători au luat startul la diferitele probe ale celei de-a noua ediții a Raiffeisen Bank Maratonul București pentru copiii sprijiniți de Fundația Hope and Homes for Children. Printre aceștia s-au numărat Dragoș Doroș, Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Paul Gheorghiu, șeful Cancelariei Prim-ministrului, Claudiu Vrînceanu, secretar de stat în Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, Mihai Lisețchi, secretar de stat în Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic, Cristian Botan, consilier în Cancelaria Prim-ministrului, Dragoș Bucurenci, prezentatorul emisiunii Supraviețuitorul de la PRO TV și purtătorul de cuvânt al Hope and Homes for Children, actorul Vladimir Drăghia, campionul național la duatlon, triatlon și aquatlon Ciprian Bălănescu, angajați ai Deutsche Bank și RSM România, echipa Team Hope Performer (formată din Cristian Vorovenci, Andrei Ștefana, Sergiu Ciobanu și Nicolae Soare), precum și alți alergători amatori care au ales astfel să sprijine cauza organizației: sprijinirea familiilor foarte sărace pentru a-și putea crește copiii în loc să îi abandoneze în instituțiile administrate de stat. 50 de voluntari i-au susținut pe membrii Team Hope și au fost alături de ei atât la cortul Hope and Homes for Children, cât și pe traseu la punctul de hidratare.

Ziua de sâmbătă, 8 octombrie, a fost dedicată copiilor, aceștia luând startul în Cursa Copiilor Uniqa Asigurări în Piața Constituției. Cu această ocazie cei 29 de copii de la Centrul de Plasament ”Pinocchio” din București au primit rucsaci și încălțăminte sport din partea Accenture România. 

Duminică, oficiali ai Guvernului, vedete, sportivi de performanță, angajați ai unor companii și susținători au îmbrăcat tricourile albastre ale Team Hope, echipa de alergători fundraiseri ai organizației și și-au depășit limitele pentru a susține copiii vulnerabili ai României. Alergătorii au parcurs în total peste 7.000 km, participând în toate probele competiției: maraton (42,195 km), semimaraton (21,097 km), ștafetă (4 x cca. 10,5 km) și cursa populară (3,6 km). Fiecare alergător din Team Hope adună bani pentru cauza organizației, cel puțin 500 lei, sau direcționează o parte din taxa de înscriere către Hope and Homes for Children. 

Patru oficiali ai Guvernului au alergat, sub numele de RunGov-HHC, câte 10,5 km fiecare la proba de ștafetă pentru a veni în sprijinul copiilor incluși în programele Hope and Homes for Children. Claudiu Vrînceanu, secretar de stat în Ministerul Economiei și un vechi susținător al organizației, a făcut echipă cu Dragoș Doroș, Preşedintele ANAF, Paul Gheorghiu, șeful Cancelariei Prim-ministrului și Mihai Lisețchi, secretar de stat în Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic. Lor li s-a alăturat și Cristian Botan, consilier în Cancelaria Prim-ministrului, care a alergat pentru prima dată semimaratonul (21 km), aceasta fiind a treia lui participare alături de Team Hope la o competiție sportivă.

Dragoș Doroș, Preşedintele ANAF, a declarat ”Cu toate că a fost o zi mai rece, temperatura sufletească a fost ridicată la cortul Hope and Homes for Children! Toată lumea a vrut să alerge, angajamentul este important! Așa putem spune că funcționarii statului trec de la biroul lor la alergat și fac acest gest pentru copii, care sunt cei mai importanți cetățeni ai țării. Eu alerg de șapte ani, iar la început trebuia să mă opresc și să le explic oamenilor de ce se oprește circulația pentru un eveniment de alergare. Acum acest lucru este ceva normal și mă bucur că sunt tot mai multe persoane care aleargă.”

Ni se tot spune cât de importanți sunt copiii și faptul că ei reprezintă viitorul tării. Lucruri pe care nimeni nu le poate contrazice. Atunci când văd inițiative private care și pun în practică acest frumos mesaj, nu pot decât să fiu impresionat, ca persoană, și recunoscător, ca cetățean. Mă bucur să pot contribui la promovarea mesajului Hope and Homes for Children. Felicitări pentru ceea ce faceți și mult succes în continuare!”, a declarat Mihai Lisețchi, secretar de stat în Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic.

21 de km, 2 ore și 40 de minute mai târziu, cursa mea s-a încheiat. Nu s-a încheiat însă cursa pe care noi, cu toții, suntem datori să o parcurgem pentru a le crea un alt destin copiilor din orfelinate. Dacă simțiți asemenea mie, că fiecare dintre noi este dator să participe la această cursă, atunci vă încurajez cu drag să aflați mai multe despre Fundația Hope and Homes for Children Romania și să o susțineți”, Cristian Botan, consilier în Cancelaria Prim-ministrului. 

Pentru Vladimir Drăghia, duminică a fost ziua premierelor: a alergat un maraton (42 km) și a îmbrăcat pentru prima dată tricoul Team Hope. ”Pot să spun că Team Hope m-a ales pe mine, am legături mai vechi cu mulți oameni de la Hope and Homes for Children, așa că am alergat pentru organizație, pentru prima oară, 42 km. Fac sport de mulți ani, până la 19 ani am practicat înotul de performanță și consider că obligația mea este să dau un exemplu și să arăt și celorlalți că se poate trăi sănătos. Am înțeles că la Maraton s-au înscris peste 14.000 de persoane! Este un fenomen și mă bucur mult că România face parte din el!”, a spus Vladimir. Până acum, el a mai participat la două competiții sportive, alergând pe distanțe mai scurte la Maratonul Internațional Brașov, în proba de 10 km și la TriChallenge Herbalife Brașov, la categoria individual – proba olimpică. 

Și pentru Dragoș Bucurenci, activist civic și purtător de cuvânt al Hope and Homes for Children, participarea la această ediție a competiției a reprezentat o premieră: a alergat semimaratonul (21 km), după ce la OMV Petrom Semimaratonul Internațional București din această primăvară a alergat 10 km în beneficiul copiilor sprijiniți de organizație. ”Cel mai tare m-au motivat colegii de la Hope and Homes for Children care și-au propus acum 18 ani să închidă toate instituțiile de tip vechi de creștere a copilului din România. Pare o muncă sisifică, dar ei reușesc s-o pună în practică, instituție cu instituție. Și în câțiva ani vor reuși s-o ducă la bun sfârșit. Așa că le-am urmat exemplul și mi-am ținut și eu promisiunea, alergând 21 de km, kilometru cu kilometru”, a declarat Dragoș 

Echipa Team Hope Performer formată din Cristian Vorovenci, Andrei Ștefana, Nicolae Soare și Sergiu Ciobanu a ocupat locul I în proba de ștafetă masculină cu un timp de 2h13’06” și au dedicat premiul obținut copiilor pe care Hope and Homes for Children îi spirjină pentru a rămâne alături de familie și a avea o copilărie cât mai fericită. De asemenea, Ciprian Bălănescu, campion național și balcanic la duatlon, triatlon și aquatlon, s-a clasat pe locul 11 în clasamentul general cu timpul de 2h39’42”. Crescut în sistemul de protecție a copilului, Ciprian și-a propus, prin tot ceea ce face, să demonstreze că ”nimic nu este imposibil, totul este doar să vrei”.

Pe parcursul celor două zile ale Maratonului Internațional București, cortul Hope and Homes for Children din Piața Constituției a fost animat de 50 de voluntari din partea fundației și ai World Class, care i-au susținut cu mult entuziasm pe alergători, atât la cort, cât și pe traseu la punctul de hidratare, la kilometrul 4,3, respectiv 25,8, unde le-au oferit apă și i-au încurajat. Printre voluntari s-a numărat și muzicianul Zoli Toth (Zoli Toth Project) care, la edițiile anterioare, a alergat pentru organizație, dar de această dată a preferat să susțină alergătorii din postura de voluntar. 

Maratonul București este o competiție organizată de Asociația Bucharest Running Club și are drept misiune facilitarea accesului indivizilor, comunităților și companiilor în realizarea obiectivelor personale printr-un stil de viață activ și sănătos, oferind acestora posibilitatea de a avea un impact pozitiv în societate. În prezent, sunt peste 20 de cauze partenere ale OMV Petrom Semimaraton București și Raiffeisen Bank Maratonul București care adună fonduri de 50.000-100.000 euro anual pentru proiectele comunitare, sociale, educaționale, ecologice prezentate. Aceasta este cea de-a cincia participare a Team Hope la o competiție de alergare, până acum peste 1.400 de alergători și 250 de voluntari alegând să susțină cauza Hope and Homes for Children. 

Mulțumim partenerilor: World Class, Radisson Blu, Deutsche Bank, RSM România, TentEvent, Elevate, Aqua Queen, Oracle, Accenture, Trupa lui Biluță.