La 25 de ani de activitate, spunem #CineNuCe - Hope and Homes for Children Skip to content
La 25 de ani de activitate, spunem #CineNuCe

La 25 de ani de activitate, spunem #CineNuCe

La 25 de ani de intervenții în sprijinul celor mai vulnerabili copii, lansăm campania-manifest #CineNuCe. Pentru că fiecare copil are nevoie de CINEva, nu doar de CEva, pentru a prinde aripi. Iar pentru asta, este nevoie ca, împreună, să închidem ultimele orfelinate din România și să fim cei care schimbă viitorul copiilor fără părinți.

Cel mai frumos leagăn

Campania are în centru o operă de artă unică în lume, realizată de arhitecta de origine italiană Federica Sala, pe care noi am construit-o în regim de unicat. Un leagăn în silueta Mamei: o metaforă a dragostei și a speranței că niciun copil nu va mai trăi coșmarul instituționalizării. Simbol al dragostei necondiționate pe care părintele i-o poartă copilului, atrage, totodată, atenția asupra a ceea ce îi lipsește cel mai mult unui copil din orfelinat: dragostea, atenția, grija și căldura unei familii.

Vino și tu să vezi opera de artă!

Hai sâmbătă, 7 octombrie 2023, între 10:00-19:00, în Parcul Tineretului! Cu sprijinul PMB, prin ALPAB, vom amplasa cel mai frumos leagăn în aer liber, unde te așteptăm cu ateliere și activități pentru întreaga familie.

Printre activități se numără ateliere creative susținute de artistul păpușar Ana Crăciun-Lambru și un flashmob al școlii de dans Cobo Dance Center, fondată de Cocuța și Bogdan Boantă. Copiii de la școala de dans vor transmite mesajul campaniei printr-un moment coregrafiat de Vivienne Szentyobbi.

Copiii au dreptul să crească departe de traumă, durere și singurătate

„Copiii fără părinți au nevoie de cineva, nu de ceva. Când nu au pe nimeni, au nevoie, de fapt, de noi toți. Campania #CineNuCe vorbește despre relația dintre părinte și copil prin lentila dragostei, a grijii, a familii care ocrotește. De ocrotire au nevoie acum 2.000 de copii încă instituționalizați în 77 de centre de plasament și sutele de mii de copii care trăiesc, în România, sub limita sărăciei. Toți au nevoie să crească departe de traumă, de durere și de singurătate.”, afirmă Robert Ion, Director General Hope and Homes for Children România.

Ce am făcut în 25 de ani

În total, în 25 de ani de intervenții, am susținut peste 41.500 de copii să rămână în siguranță lângă părinții sau familia lor extinsă și să nu fie instituționalizați, prin programul de prevenire a separării copilului de familie. Din 1998 și până în prezent, am contribuit la închiderea a 68 de centre de plasament, iar prin eforturile noastre și ale partenerilor au fost dezvoltate 123 de case familiale, cu peste 7.200 de copii scoși din orfelinate și 1.900 reintegrați în familia naturală sau extinsă. Poți afla și mai multe despre activitatea noastră din pagina dedicată rapoartelor anuale.