Jocurile Speciale de Iarnă - Hope and Homes for Children Skip to content
attachment-59140bc586e6c0cd77ded323

Jocurile Speciale de Iarnă

Corina Caragea și Dragoș Bucurenci au participat la Jocurile Speciale de Iarnă alături de copiii beneficiari ai programelor Hope and Homes for Children România

Luni, 29 februarie, pe pârtia Icoana din Cavnic (jud. Maramureș) a avut loc cea de-a 14-a ediție a Jocurilor Speciale de Iarnă, un eveniment sportiv organizat de Hope and Homes for Children România, la care au participat 140 de copii și tineri cu nevoi speciale din serviciile de protecție a copilului din județul Maramureș. Lor li s-au alăturat Corina Caragea (PRO TV) și Dragoș Bucurenci, purtător de cuvânt al Hope and Homes for Children România, care, la final, i-au premiat pe participanți. Evenimentul a fost susținut de BRD Groupe Société Générale și Bridges for New Beginnings. 

Hope and Homes for Children România organizează, începând din anul 2002, Jocurile Speciale de Iarnă, un eveniment sportiv care are drept scop integrarea socială a copiilor și tinerilor cu nevoi speciale prin activități de petrecere a timpului liber și întreceri sportive specifice sezonului de iarnă. La aceste jocuri participă copii și tineri din serviciile de protecție a copilului din județul Maramureș, dar și de la ASSOC și Asociația Esperando, organizații cu care Hope and Homes for Children colaborează. 

În cadrul întrecerii, cei 140 de copii și tineri s-au organizat în 12 echipe, Albinuțele, Buburuzele, Cățelușii, Fluturașii, Ghioceii, Inimioarele, Lalelele, Margaretele, Omuleții de zăpadă, Pisicuțele, Poneii, Steluțele, și au participat pe rând la probele competiției. Acestea au reprezentat o foarte bună ocazie de distracție pentru copii, dar și pentru Corina Caragea, prezentatoarea Știrilor PRO TV din sport, și Dragoș Bucurenci, purtător de cuvânt al Fundației Hope and Homes for Children. Corina s-a alăturat echipei Fluturașilor, iar Dragoș Omuleților de Zăpadă și au jucat fotbal și șotron pe zăpadă, s-au întrecut la trasul frânghiei și la ștafeta cu lingura cu ou, s-au dat cu săniuțele pe pârtie, au aruncat cu bulgări la țintă și au făcut oameni de zăpadă. 

Distracția de pe pârtie s-a terminat cu un moment emoționant, fiecare dintre ei primind diplome, medalii și pungi cu cadouri de la Corina și de la Dragoș. Copiii și tinerii, unii dintre ei participând chiar de la prima ediție, au fost foarte încântați de ziua petrecută în natură și de activități, declarând că este ”o zi de neuitat” și că vor să mai vină și în 2017.  

Bătăile cu bulgări, trasul la țintă, întrecerile cu sania fac parte din iarna unei copilării normale. Au făcut parte și din a mea, cu tot cu șotron, oameni de zăpadă, fotbal în curtea școlii. Am intrat în jocul Fundației Hope and Homes for Children ca să arăt importanța faptului că toate aceste bucurii trebuie să fie la fel de firești și în copilăria copiilor cu nevoi  speciale. Am retrăit jocurile copilăriei, am făcut echipă cu ei și le-am înmânat medalii, diplome și premii, amintindu-le că sunt niște campioni din orice unghi i-ai privi”, a declarat Corina Caragea, prezentatoare a Știrilor PRO TV din sport.  

Hope and Homes for Children România militează cu convingere pentru incluziunea copiilor și tinerilor cu nevoi speciale în toate aspectele societății, având crezul că toți copiii merită să le fie respectate drepturile în integralitate. Copiii și tinerii cu nevoi speciale prezintă pentru noi interes maxim, recunoscându-le vulnerabilitatea și dorindu-ne să le oferim șanse egale în ceea ce privește rolul și locul lor în societate”, a declarat Otto Sestak, director național Hope and Homes for Children România.  

Jocurile Speciale de Iarnă sunt organizate cu sprijinul BRD Groupe Société Générale și Bridges for New Beginnings.