Jamila i-a vizitat în Ajun de Crăciun pe copiii din casa de tip familial Floare Albastră din sectorul 4, București aducând bunătăți pregătite special pentru ei. Oferind daruri pentru fiecare, Jamila și-a dorit să îi cunoască pe cei 12 copii care anul acesta au petrecut primul lor Crăciun în căsuță. S-a râs mult, s-au împărtășit rețete, îmbrățisările au fost la mare căutare, iar la plecare, copiii au primit o invitație care le-a adus multă bucurie: Jamila i-a invitat în studioul ei, să gătească împreună.

Jamila în vizită la casa de tip familial din București

 

Cu gândul că gătitul apropie și este poate una dintre cele mai frumoase activități în familie, ne-am dorit ca prezența Jamilei și bunătățile pe care le-a adus să îi inspire pe copii la gătit și la timp petrecut împreună.

Casa de tip familial Floare Albastră este a doua construită de Hope and Homes for Children în sectorul 4 al Capitalei, în procesul de închidere a ultimului centru de plasament din sector, Robin Hood. Cei 12 copii pe care i-a vizitat Jamila sunt ultimii mutați din centru, în luna aprilie a acestui an.

Despre casele de tip familial și misiunea Hope and Homes for Children

În total, Hope and Homes for Children a construit până în prezent 116 case de tip familial, în toată țara, ca alternativă de locuire pentru copiii pe care îi scoatem din orfelinate, pe măsură ce le închidem. Însă, peste 4.000 de copii și adolescenți încă trăiesc în orfelinate și alți sute de mii în sărăcie extremă, adică la risc foarte ridicat de a fi separați de părinți. stabilitatea, independența, identitatea – valori pe care fiecare dintre noi ni le dorim în propriile vieți – sunt concepte aproape străine pentru ei.

Misiunea noastră este să închidem toate orfelinatele din românia până în 2027. Lucrăm să găsim o soluție pentru fiecare dintre copiii vulnerabili pe care îi ajutăm, să eliminăm definitiv orfelinatele de pe harta României și să prevenim destrămarea familiilor din cauza sărăciei.