Investiții de 3 milioane euro în 2021 - Hope and Homes for Children Skip to content
Raportul anual 2021 HHC

Investiții de 3 milioane euro în 2021

Hope and Homes for Children România a investit anul trecut 3 milioane de euro în reforma sistemului de protecție a copilului. Vezi aici raportul anual al Fundației, iar mai jos, un sumar al celor mai importante rezultate:

3 orfelinate închise, 4 case familiale construite

În anul 2021, Hope and Homes for Children România a susținut închiderea unui număr de 3 orfelinate și a deschis 4 case familiale în București, Neamț, Oradea și Sibiu, oferind acces la normalitate unui număr de 48 de copii, care acum își recâștigă demnitatea prin independență și autonomie.

Fundația construiește primul centru de servicii comunitare integrate

Anul 2021 marchează, de asemenea, startul celui de-al patrulea pilon de intervenții al organizației, prin construirea primului centru de servicii comunitare integrate în Mălin, Codlea. Centrul comunitar este o investiție de pionierat în protecția socială din România, cu o abordare de 360 de grade în satisfacerea nevoilor comunităților vulnerabile. Serviciile oferite prin centrul comunitar sunt: asistență medicală, asistență socială, centru de zi/after school, centru de igienă (mașini de spălat, băi).

1800 de copii ajutați să rămână alături de familiile lor

“În 2021, am putut ține acasă, alături de familie, aproximativ 1800 de copii, aflați în risc de separare de părinți din cauza sărăciei. Am susținut alți 140 de tineri care au părăsit sistemul de protecție, prin plata chiriei și a utilităților, acoperirea nevoilor de bază (precum mâncare sau igienă, îmbrăcăminte și încălțăminte, consultații/intervenții stomatologice), recomandări pentru găsirea unui loc de muncă, sesiuni de formare profesională, dar și suport psihologic și consiliere de specialitate, cu scopul de a crea premisele pentru integrarea cu succes pe piața muncii și în comunitate”, afirmă Robert Ion, Director de Fundraising și Comunicare în cadrul Hope and Homes for Children România.

De 23 de ani, Hope and Homes for Children România oferă demnitate copiilor și familiilor acestora:

  • 63 de orfelinate au fost închise; 1.792 de copii au fost duși înapoi la ei acasă; 116 case familiale au devenit „acasă” pentru aproape 1.400 de copii;
  • 38.000 de copii au rămas lângă familiile lor, prin asigurarea stabilității financiare și a siguranței medicale în familiile marginalizate, aflate în risc de separare;
  • 2.000 de tineri de peste 18 ani, aflați la vârsta părăsirii sistemului de protecție, au beneficiat de acțiuni de integrare socio-profesională.

Am spus #SuntAici și copiilor din orfelinatele din Ucraina

Odată cu începerea războiului din Ucraina, Hope and Homes for Children România susține 230 de copii sosiți din orfelinatele clasice sau familiale din Ucraina și care au fost preluați de DGASPC București, Iași, Prahova și Brașov. Până acum, Fundația a oferit sprijin financiar, logistic și uman în valoare de peste 100.000 de Euro în procesul de acomodare și îngrijire a copiilor cu măsură de protecție din Ucraina, dar și prin intervenții de urgență în centrele de primire a refugiaților.

Consultă raportul anual al Hope and Homes for Children România, un raport despre Demnitatea Umană, despre lupta pentru asigurarea sau recâștigarea ei.