Alexandru Tomescu, la Hope Concert - Hope and Homes for Children Skip to content
attachment-59140e14f5e23191b70292b4

Alexandru Tomescu, la Hope Concert

Alexandru Tomescu cântă pentru a treia oară la Hope Concert în sprijinul copiilor vulnerabili

Ambasadorul Hope and Homes for Children România, violonistul Alexandru Tomescu, este din nou pe afișul Hope Concert și pe scena Ateneului Român, la cea de-a patra ediție a acestui eveniment organizat de Hope and Homes for Children România. 

În 10 aprilie, pe scena Ateneului, muzica clasică, ritmurile pop, teatrul și graffiti-ul vor transmite un mesaj special: arta, în toate formele ei, vine în sprijinul copiilor vulnerabili, beneficiari ai programelor Fundației Hope and Homes for Children România.

Numele violonistului Alexandru Tomescu este legat de perfomanțe muzicale remarcabile și proiecte realizate în premieră: primele turnee private de muzică clasică, primele concerte cu peste 3.000 de spectatori, primele CD-uri românești de muzică clasică epuizate în doar o lună de la lansare. Dar Alexandru Tomescu nu este doar un artist și un vizionar, ci și un activist civic, un om care prin arta sa a atras atenția asupra protejării caselor de patrimoniu sau a mediului, asupra vulnerabilității unor categorii sociale defavorizate. Din  2012, Alexandru este ambasador al Fundaţiei Hope and Homes for Children România, căreia i-a dedicat două campanii naționale prin intermediul Turneului Stradivarius, dar și alte multe evenimente în cei 4 ani de când este ambasador. Iar acum revine pentru a treia oară pe scena Ateneului pentru a-și arăta sprijinul pentru cei mai vulnerabili dintre copii.

A fi alături de echipa Hope and Homes for Children România este pentru mine un gest de normalitate, care s-a îmbogățit cu semnificații noi în urmă cu un an de zile, când am devenit eu însumi tată. A fost unul dintre cele mai frumoase momente pe care le-am trăit. Pe parcursul zilelor (și nopților) care au urmat mi-am dat seama de cât de complex, complicat și, în același timp, copleșitor de frumos este să crești un copil. Este ceea ce Hope and Homes for Children face la fel, în fiecare zi și în fiecare noapte, fiind alături de acei copii care nu se pot bucura de căldura unei familii. Este o misiune uriașă, de proporțiile căreia îmi dau seama cu cât avansez și eu în misiunea mea de părinte. Cred că îi înțeleg mai bine ca niciodată pe cei de la Hope and Homes for Children și sunt cu tot sufletul alături de ei!”, a declarat Alexandru Tomescu despre implicarea în ediția a patra a Hope Concert.

Hope Concert 2016 va fi prezentat de jurnalista Amalia Enache, ambasador Hope and Homes for Children România, și de activistul civic Dragoș Bucurenci, purtător de cuvânt al organizației. Spectacolul din interiorul Ateneului va fi completat de un performance de street art realizat de Sweet Damage Crew, unii dintre cei mai renumiți artiști de grafitti din România.