Invitați Hope Concert - Hope and Homes for Children Skip to content
attachment-59140c80b3db2bf6a04cf09d

Invitați Hope Concert

Andrei Licareț, Marin Cazacu și Ansamblul Violoncellissimo cântă din nou pentru copiii fără o casă și o familie

Pianistul Andrei Licareț este din nou alături de Fundația Hope and Homes for Children România și de copiii vulnerabili beficiari ai programelor organizației. Pe 10 aprilie, el va cânta pe scena Ateneului Român, la a patra ediție a Hope Concert, alături de maestrul Marin Cazacu și Ansamblul Violoncellissimo.

Andrei Licareț, unul dintre cei mai apreciați tineri pianiști români ai momentului, concertează pentru a patra oară în cadrul Hope Concert. O întâlnire cu copiii din Baia Mare sprijiniți de Hope and Homes for Children România l-a convins să se alăture fundației și să contribuie, prin muzica și prin talentul său, la cauza organizației. Andrei Licareț a concertat în marile metropole ale muzicii – Paris, Berlin, Roma, Salonic, Copenhaga, Istanbul – şi a colaborat cu dirijori de renume precum Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Jin Wang, Arnold Ostman, Arie Vardi, Anthony Bramall sau José Aréan. În 2013, tânărul pianist şi-a făcut cu succes debutul pe scena prestigioasei săli Carnegie din New York.

Sunt bucuros că pot fi și eu o mică parte din angrenajul Hope and Homes for Children România, care de ani realizează adevărate minuni în lupta împotriva abandonului. Nimic nu poate fi mai rău în viață decât un start ratat”, a spus Andrei Licareț.

Anul trecut, s-a alăturat evenimentului și maestrul Marin Cazacu împreună cu tinerii și talentații săi discipoli din Violoncellissimo, unul dintre cele mai iubite ansambluri camerale românești. În 2013, Violoncellisimo a uimit publicul printr-un concert pe scena Ateneului care a reunit peste 100 de violonceliști. Inițiatorul acestui ansamblu, maestrul Marin Cazacu este un neobosit creator de talente și perfomanțe artistice și creatorul unora dintre cele mai importante ansambluri din România: Orchestra Română de Tineret, Romanian Simfonietta, Orchestra Junior sau Violoncellissimo. Marin Cazacu iși inițiază discipolii nu numai în arta muzicii, ci și în cea a generozității,  arătându-le cum să își folosească talentul în slujba celorlați. 

Maestrul meu, regretatul Serafim Antropov, m-a învățat că muzica este energie, iar pentru a te bucura de ea trebuie să știi să primești, dar să și oferi. Asta fac de aproape 40 de ani, primesc energie prin muzică și o dau mai departe către public, elevii mei, muzicienii alături de care concertez. Muzica nu poate exista decât prin generozitate și ce poate fi mai frumos decât ca niște copii talentați, ca cei din ansamblul Violoncellissimo, să cânte în sprijinul copiilor cărora le lipsesc atât de multe, dar mai ales le lipsește dragostea”, a declarat violoncelistul Marin Cazacu. 

Alături de această suită de artiști vor urca pe scena Hope Concert: Alexandru Tomescu, Irina Iordăchescu, Dan Bittman, Paula Seling, Feli și Marius Manole.

Hope Concert 2016 va fi prezentat de jurnalista Amalia Enache, ambasador Hope and Homes for Children România, și de activistul civic Dragoș Bucurenci, purtător de cuvânt al organizației. Spectacolul din interiorul Ateneului va fi completat de un performance de street art realizat de Sweet Damage Crew, unii dintre cei mai renumiți artiști de grafitti din România.