800 de oameni au participat la cea de-a patra ediție a Hope Concert

Duminică, 10 aprilie, Ateneul Român a găzduit cea de-a patra ediție a Hope Concert, evenimentul cultural și caritabil organizat de Fundația Hope and Homes for Children. La această ediție au participat peste 800 de invitați care au ales să își arate astfel sprijinul pentru cei mai vulnerabili copii din România. Oaspeții de onoare ai evenimentului au fost prim-ministrul Dacian Cioloș împreună cu soția sa, Valerie, Prințesa Marina Sturdza, președinte onorific al Hope and Homes for Children, Aura Răducu, Ministrul Fondurilor Europene, Violeta Alexandru, Ministrul pentru Consultare Publică și Dialog Civic, E.S. Paul Brummel, Ambasadorul Marii Britanii, E.S. Hans Werner Lauk, Ambasadorul Germaniei, E.S. Diego Brasioli, Ambasadorul Italiei, Valeriu Nicolae, Secretar de Stat în Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice și Gabriela Coman, președinte Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție. Lor li s-au alăturat reprezentanți ai autorităților centrale și locale, numeroase vedete, reprezentanți ai celor mai importante companii din România, susținători ai organizației, precum și jurnaliști. Spectacolul a fost prezentat de Amalia Enache, jurnalistă PRO TV și ambasador Hope and Homes for Children România, și de activistul civic Dragoș Bucurenci, purtător de cuvânt al organizației.

Aceasta a fost prima participare a premierului Cioloș la un eveniment Hope and Homes for Children, iar în mesajul transmis de pe scena Ateneului, a subliniat importanța eforturilor pe care organizația le face de peste 18 ani pentru închiderea instituțiilor de tip vechi și înlocuirea acestora cu un sistem bazat pe conceptul familial, la care se adaugă prevenirea separării copilului de familie. 

”Sunt convins că problema copiilor instituționalizați e un test pe care ni-l dă Dumnezeu ca să găsim noi, pe lângă iubirea pe care o avem pentru cei apropiați, și iubirea de a ne lua copii acasă. Sper să găsim soluția ca, alături de stat, să poată beneficia de resurse și organizațiile non-guvernamentale care au demonstrat în ultimii ani că știu să acționeze eficient și că, pe lângă bani și legi, găsesc iubirea cu care să încadreze și să îngrijească acești copii. Felicitări, Hope and Homes for Children, felicitări tuturor celor care au inițiat această acțiune. Închei cu speranța că noi toți vom găsi în noi iubirea cu care să fim în măsură să venim cu soluții”, a declarat prim-ministrul Dacian Cioloș

La eveniment au participat unii dintre cei mai importanți artiști români, care au emoționat publicul cu interpretările lor remarcabile, dar și cu noutatea sonoră a pieselor din program, fiecare lucrare fiind prezentată într-o orchestrație inedită. Au urcat pe scenă violonistul Alexandru Tomescu, ambasador al Hope and Homes for Children România, cu a sa vioară Stradivarius, soprana Irina Iordăchescuvioloncelistul Marin Cazacupianistul Andrei Licarețactorul Marius Manole și soliștii Dan Bittman, Paula Seling și Feli, precum și tinerii și talentații membri ai Ansamblului Violoncellissimo. Sala Ateneului a răsunat de acordurile muzicii lui Șostakovici, Kreisler, Saint – Saens, Puccini sau Mozart, dar și de celebre piese pop, ”Dincolo de nori”, ”Creioane colorate” și ”Dansează cu mine”. La succesul programului au contribuit și compozitorii Dan Dediu și Cătălin Crețu, care au reorchestrat piesele muzicale într-o manieră inedită, adaptată pentru orchestra de violoncele. 

În 2016 ne sărbătorim majoratul. În 1998 am început primul proiect de închidere a unei instituții. Era un leagăn cu vreo 90 de bebeluși, în Cavnic, Maramureș. Toți acei nou-născuți au ajuns în familii sau în medii bazate pe familie. Acum sunt tineri adulți. După 18 ani petrecuți în proiecte directe, vedem roadele muncii noastre. Mai avem de lucru: 160 de instituții de închis, cu aproape 8.000 de copii în ele într-un stat care trebuie să investească în cele mai vulnerabile dintre familii, să le țină unite, o Românie în care dreptul la familie, la sănătate, la educație, să fie sfinte pentru toți copiii. Acum, organizația din România e Centrul Regional pentru Europa Centrală și de Sud al Hope and Homes for Children și facem în multe alte țări ceea ce am făcut aici. Cu viziunea aceasta, cu convingerea că se poate, oferim asistență tehnică programelor noastre din Republica Moldova, Bulgaria, Bosnia-Herțegovina, Ungaria, Grecia sau Turcia și susținem dezvoltarea programelor de reformă în țări din Africa și America de Sud, pe lângă alte țări din Europa de Sud-Est”, a declarat Ștefan Dărăbuș, director regional pentru Europa Centrală și de Sud al Hope and Homes for Children. 

Spectacolul a fost prezentant de Amalia Enache, jurnalist PRO TV și ambasador Hope and Homes for Children România, alături de Dragoș Bucurenci, purtătorul de cuvânt al organizației. Numeroși ambasadori, oameni de afaceri și personalități au participat la concert, arătându-și astfel sprijinul față de cei mai vulnerabili copii din România. Printre invitați s-au aflat Malvina Cservenschi și Dorian Boguță, Ada Condeescu, Andreea Răducan, Corina Ungureanu, Adina Buzatu, Corina Caragea și Simona Pope de la PRO TV, Vladimir Drăghia și Grigore Leșe.

În cadrul evenimentului, Hope and Homes for Children a oferit companiei Kaufland România premiul “Investitorul Social al Anului” pentru investiții strategice demarate în 2014 și PRO TV  distincția “Partenerul Media al Anului”Prințesa Marina Sturdza, președinte onorific al Hope and Homes for Children, a primit o distincție pentru întreaga activitate desfășurată în sprijinul fundației, recunoscându-i-se astfel dedicarea și generozitatea cu care a sprijinit constant cauza celor mai vulnerabili copii ai României, în ultimele două decenii. 

Soarta acestor copii instituționalizați trebuie să ne preocupe în continuare deoarece, dacă nu îi orientăm pe o direcție bună pentru viitor, vom deveni o țară necompetitivă în Europa și în lume. Vom reuși dacă ne concentrăm pe prevenirea abandonului, asigurarea unei educații și pregătirea pentru o existență independentă și responsabiă a celor care la 18 ani ies din sistemul de asistență socială”, a spus prințesa Marina Sturdza.

 

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Filarmonicii ”George Enescu” și al Quartz Media Production. Susținător principal al evenimentului: Kaufland România. 

Parteneri strategici: BRD Groupe Société Générale și ARVAL BNP Paribas Group. 

Partener media principal: PRO TV. 

Coproducători: Radio România Cultural, Radio România Muzical.

Eveniment susținut de: Adevărul, FIVE’S, Sansha, Gitana Winery, Aqua Carpatica.

Parteneri media: Itsy Bitsy, Men’s Health, Esquire, Kooperativa 2.0, Observator Cultural, Q Magazine, Parents, Cațavencii, Marie Claire, Nine O’Clock, News.ro, VIP, Ziarul Metropolis, Actualitatea Muzicală, Tonica, The Institute, Societatea Muzicală, Acasă.ro, Decât O Revistă, Dilema Veche, Life.ro, HotNews.ro, CSR Media, Profit.ro, Dela0.ro, Suntmămică.ro, Senso TV, Qbebe, Onlinegallery.ro, LiterNet, Tanănana, Cariere, Șapte Seri, Igloo, Mihaela Ivan, Societatesicultura.ro, Ziare.com, 9vremparinti.ro, Social Responsibility Magazine, Smart Woman, The Art of Living.