Holcim România direcționează 300.000 euro către Hope and Homes for Children pentru construirea a două case de tip familial - Hope and Homes for Children Skip to content
attachment-59fb59f024a694592dbcba4c

Holcim România direcționează 300.000 euro către Hope and Homes for Children pentru construirea a două case de tip familial

Până la finalul anului 2018, două case vor fi construite în București și Piatra Neamț ca parte a programului de închidere a centrelor de plasament


În perioada iulie–septembrie 2017, Holcim România a desfășurat campania „Construiește o casă, dăruiește o acasă!” prin care a dorit să direcționeze către Fundația Hope and Homes for Children contravaloarea unui kilogram de ciment pentru fiecare sac de StructoPlus cu Duraditiv vândut. Rezultatele campaniei totalizează 300.000 de Euro, fonduri ce vor fi utilizate pentru construcția a două case de tip familial, ca parte a procesului de închidere a centrelor de plasament „Robin Hood” din Sectorul 4, București, și „Elena Doamna” din Piatra Neamț.

Hope and Homes for Children are ca scop închiderea tuturor instituțiilor de tip vechi din România, așa numitele orfelinate, până în anul 2026 și găsirea celor mai potrivite soluții – cât mai aproape de mediul familial – pentru copiii din ele. Programele Fundației urmăresc înlocuirea sistemului instituționalizat de protecție a copilului cu unul bazat pe conceptul familial, prin reintegrarea în familie acolo unde este posibil, plasarea în grija unor asistenți maternali, iar în cazul celor care au nevoie de îngrijire specializată, pentru care nici reintegrarea în familie, nici asistența maternală nu sunt opțiuni viabile, mutarea în case de tip familial.

În baza parteneriatului încheiat între Hope and Homes for Children și Holcim România în luna iulie a acestui an, compania vine în sprijinul copiilor care se mai află încă în centrele de plasament „Robin Hood” din București și „Elena Doamna” din Piatra Neamț și pe care fundația se pregătește să îi mute în case de tip familial în 2018. Desfășurată sub sloganul „Casa din casă”, campania a facilitat colectarea sumei de 300.000 Euro, fonduri direcționate în beneficiul a 24 de copii, cu vârste între 7 și 18 ani – viitorii locatari ai celor 2 case.

În aceste case, copiii și tinerii au șansa de a trăi într-un mediu cât mai apropiat de cel familial și primesc îngrijire, educație, sprijin emoțional și consiliere pentru dezvoltarea deprinderilor necesare unui trai independent. Copiii se vor muta în cele două case de tip familial pe care Hope and Homes for Children le va construi, cu ajutorul Holcim România până la finalul anului 2018.

„Succesul acestui parteneriat se datorează în primul rând clienților și utilizatorilor produselor noastre, cărora vreau să le mulțumesc pentru încredere.  Sunt bucuros că, împreună cu Hope and Homes for Children, reușim să construim visul copiilor de a avea un cămin, pentru un viitor durabil.”  

— Bogdan Dobre, Director Comercial Holcim România

Noțiunea de acasă este, pentru cei mai mulți dintre noi, ceva foarte familiar, este un loc pe care îl avem și unde ne putem întoarce mereu. Copiii care trăiesc în instituții nu au un loc pe care să îl numească acasă, acel loc unde să se simtă iubiți, îngrijiți, înconjurați de atenția și căldura unei familii. Prin astfel de gesturi generoase, noi le putem oferi șansa de a crește într-un mediu familial și de a avea o copilărie așa cum merită. Le mulțumim partenerilor de la Holcim pentru încredere și generozitate și pentru că au crezut în visul nostru, acela de a oferi fiecărui copil un start bun în viață.

— Ștefan Dărăbuș, director regional pentru Europa Centrală și de Sud în cadrul Hope and Homes for Children