Membri ai guvernului, alături de Team Hope - Hope and Homes for Children Skip to content
attachment-591347c42994ca57fefe26e9

Membri ai guvernului, alături de Team Hope


Șeful Cancelariei Prim-ministrului, președintele ANAF și doi secretari de stat aleargă pentru Hope and Homes for Children

O echipă formată din membri ai Guvernului s-a alăturat Fundației Hope and Homes for Children și va alerga duminică, 9 octombrie, la Raiffeisen Bank Maratonul București. Echipa lor poartă numele RunGov-HHC. 

Claudiu Vrînceanu – secretar de stat în Ministerul Economiei, Dragoș Doroș – Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Paul Gheorghiu – șeful Cancelariei Prim-ministrului și Mihai Lisețchi – secretar de stat în Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic vor participa la proba de ștafetă și vor alerga fiecare câte 10,5 km în cadrul Team Hope, echipa de alergători fundraiseri ai organizației. Cei patru oficiali ai Guvernului se alătură astfel celor peste 400 de alergători care vor participa la diversele probe ale competiției și vor susține cauza organizației: sprijinirea familiilor foarte sărace pentru a-și putea crește copiii în loc să îi abandoneze în instituțiile administrate de stat.

Claudiu Vrînceanu a fost timp de zece ani redactor-șef al publicației de business Wall-Street.ro. La finalul anului trecut, el a fost numit secretar de stat în Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, ocupându-se de zona de antreprenoriat, IMM-uri, turism și relația cu mediul de business. Îi place să facă sport și a mai alergat alături de Team Hope pentru a susține cauza copiilor vulnerabili ai României la alte trei competiții sportive.

Paul Gheorghiu a fost numit șef al Cancelariei premierului la începutul lunii septembrie, după ce în prealabil a ocupat funcția de director, cu rang de secretar de stat, al cabinetului prim-ministrului Dacian Cioloș, în calitate de membru al consiliului de administrație al Fondului Național de Garantare pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii. 

Mihai Lisețchi are o bogată experiență în zona ONG-urilor: înainte de a fi numit secretar de stat în cadrul Ministerului pentru Consultare Publică și Dialog Civic, el a lucrat timp de 18 ani în Agenția pentru Informarea și Dezvoltarea Organizatiilor Neguvernamentale. Iubește sportul, participă la competiții de înot și alergare și practică schiul.

Dragoș Doroș ește președintele ANAF din luna martie, iar în ultimii trei ani a fost partener într-o firmă de audit și consultanță financiară. Anterior a deținut mai multe funcții în administrația centrală.

În luna aprilie a acestui an, Paul Gheorghiu, Dragoș Doroș și Mihai Liseţchi, împreună cu mai mulți miniștri și membri ai guvernului Cioloș au alergat 10 km la crosul dedicat “Zilei Internaţionale a Sportului pentru Dezvoltare şi Pace”. După ce au aflat de la Claudiu Vrînceanu că va alerga la Maratonul București pentru Hope and Homes for Children din nou, au decis să i se alăture și s-au înscris în competiție sub numele RunGov-HHC. 

Am învățat în acest an petrecut în Guvern că a lucra în echipă este esențial atât în relația cu conducerea altor ministere și instituții publice, cât și în ceea ce privește armonizarea direcțiilor pe care le coordonez. Specialiștii, funcționarii publici și demnitarii trebuie să se coordoneze în proiectele comune, de aceea o ștafetă la maraton reprezintă un model natural și sănătos de echipă care colaborează și în timpul liber. Alergăm la acest maraton alături de Hope and Homes for Children pentru a promova un stil de viață sănătos și pentru a arăta o altă față a Guvernului României, cea sportivă„, a declarat Claudiu Vrînceanu, secretar de stat în Ministerul Economiei.

De asemenea, și Cristian Botan, consilier în Cancelaria Prim-ministrului, va alerga pentru organizație în proba de 21 km, aceasta fiind a treia lui participare alături de Team Hope la o competiție sportivă. Aceasta este cea de-a cincea participare a Team Hope la o competiție de alergare, până acum peste 1.000 de alergători și 200 de voluntari alegând să susțină cauza Hope and Homes for Children. 

Maratonul București este o competiție organizată de Asociația Bucharest Running Club și are drept misiune facilitarea accesului indivizilor, comunităților și companiilor în realizarea obiectivelor personale printr-un stil de viață activ și sănătos, oferind acestora posibilitatea de a avea un impact pozitiv în societate. În prezent, sunt peste 20 de cauze partenere ale OMV Petrom Semimaraton București și Raiffeisen Bank Maratonul București care adună fonduri de 50.000-100.000 euro anual pentru proiectele comunitare, sociale, educaționale, ecologice prezentate.