Fundația Vodafone România vine în sprijinul copiilor din programele Hope and Homes for Children - Hope and Homes for Children Skip to content
attachment-5bbda9f84785d31544db9ab9

Fundația Vodafone România vine în sprijinul copiilor din programele Hope and Homes for Children

Prin proiectul „Niciun copil separat de familie!” vor fi menținuți în familiile lor 104 copii expuși riscului de a fi instituționalizați

Fundația Vodafone România susține proiectul „Niciun copil separat de familie!” prin care 104 copii expuși riscului de instituționalizare vor fi sprijiniți să rămână alături de familiile lor prin programul de prevenire a separării copilului de familie. Proiectul se desfășoară pe perioada unui an, între septembrie 2018 și august 2019, și vizează familii și copii din județul Bihor.

Prin proiectul Fundației Vodafone România, familiile incluse în program vor fi sprijinite pentru avea condiții de trai mai bune și chiar o locuință care să fie sigură pentru viața copiilor. Totodată, aceste familii vor fi ajutate să obțină acces la dotări de bază (apă, electricitate, instalații sanitare și de incălzire) și vor primi o serie de obiecte de mobilier și gospodărești de primă necesitate. De asemenea, adulții vor fi sprijiniți să îmbunătățească situația financiară a familiei, fie prin găsirea unui loc de muncă, fie prin consilierea în vederea obținerii beneficiilor acordate de stat sau pentru a învăța să se auto-gospodărească prin agricultură.

Copiii cărora li se adresează programul „Niciun copil separat de familie!” vor primi sprijin pentru a avea acces la educație, fiind ajutați să se înscrie la creșă, la grădiniță sau la școală ori în centrele de zi, în funcție de situație. Totodată, acolo unde este cazul, copiii vor primi acces la servicii specializate precum asistență oferită de logoped, de consilierul școlar sau de asistentul social. Proiectul are în vedere facilitarea accesului copiilor și la servicii medicale de bază și specializate.

„Niciun copil separat de familie!” este un proiect finanțat de Fundația Vodafone România în sprijinul copiilor din programele Fundației Hope and Homes for Children.