Family Hope on Bike - Hope and Homes for Children Skip to content
attachment-59134f8d725e25383f23ad40

Family Hope on Bike

Family Hope on Bike – peste 200 de copii și părinți au străbătut Baia Mare pe biciclete

În 11 iunie, peste 200 de persoane – copii alături de părinții și prietenii lor – au participat la a doua ediție a ”Family Hope on Bike – Copii și părinți pe biciclete” și au străbătut Baia Mare într-o plimbare de redescoperire a orașului pe biciclete. Evenimentul ”Family Hope on Bike – Copii și părinți pe bicicletă” a fost organizat de Fundația Hope and Homes for Children și Ski & Bike Centre și a reprezentat și o ocazie de relaxare și petrecere a timpului într-un mod plăcut.

Bicicliștii au început să se adune, cu mic, cu mare, încă de la ora 11:00 în Piața Millenium, de unde au pornit apoi spre Bulevardul București, prin strada Culturii, au ajuns la Gară, apoi la Gold Plaza. Traseul a continuat în sus, spre Bulevardul Independenței, apoi pe strada Victoriei spre Câmpul Tineretului. Copiii și părinții lor s-au oprit la Muzeul Satului pentru a face fotografii, cele mai importante puncte incluse în această aventură pe bicicletă fiind Muzeul de Etnografie și Muzeul Satului. Tot aici a fost amenajat și un punct de hidratare, unde bicicliștii au primit apă și fructe și s-au odihnit puțin, pregătindu-se pentru ultima parte a călătoriei urbane.

A fost o zi extraordinară, mă bucur din suflet că am reușit să strângem atât de mulți copii și părinți și să parcurgem frumosul noștru oraș pe două roți. A fost o experiență foarte plăcută, o zi de relaxare, din care am avut cu toții de câștigat: am redescoperit cele mai frumoase locuri din Baia Mare, iar copiii au petrecut o dimineață plăcută alături de familiile și prietenii lor. Cred că cel mai important lucru pentru copii este ca părinții să petreacă timp de calitate alături de ei, acest lucru îi leagă ca familie, iar noi, la Hope and Homes for Children, milităm pentru familii unite, în care copiii să se simtă iubiți, ocrotiți și valorizați”, a spus Ștefan Dărăbuș, director regional, Europa Centrală și de Sud, Hope and Homes for Children. 

La final, participanții la marșul pe două roți au ajuns, puțin obosiți, dar plini de entuziasm, la punctul din care a început plimbarea, în Piața Millenium. Toți bicicliștii au făcut din nou fotografii, au primit diplome de participare și autocolante cu Hope and Homes for Children, Ski & Bike Centre și Family Hope on Bike 2016.