Driving My Future, o șansă pentru tinerii care părăsesc orfelinatele - Hope and Homes for Children Skip to content
attachment-5c06898d0e2e72a9c58f3173

Driving My Future, o șansă pentru tinerii care părăsesc orfelinatele

Prin programul ”Driving my Future”, Hope and Homes for Children în parteneriat cu ICT Logistics vor ajuta tineri care părăsesc sistemul de protecție a copilului să beneficieze de instruire și apoi de un loc de muncă în domeniul transporturilor.

ICT Logistics, jucător important pe piața de transport  și logistică din România, în parteneriat cu Fundația Hope and Homes for Children, au pus bazele unui parteneriat prin care tinerii care părăsesc sistemul de protecție a copilului pot beneficia de instruire și, ulterior, de un loc de muncă în domeniul transporturilor prin programul ”Driving My Future (Conduc Viitorul Meu)”. În primul an de parteneriat, doi tineri din Iași și Sibiu au fost incluși în program.

Programul are patru etape în care tinerii selectați sunt formați pentru meseria de șofer de camion. Pregătirea durează aproximativ un an și începe prin obținerea permisului de conducere categoria B, urmat de categoriile C și CE aferente conducerii unor vehicule de mare tonaj și de dobândirea atestatelor profesionale. Pe întreaga durată a școlarizării și apoi în cele 6 luni de ucenicie, ICT Logistics susține costurile studiilor și costurile de întreținere ale tinerilor, prin asigurarea unui venit lunar.

Conform datelor oficiale, anual, aproximativ 4.000 de tineri cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani părăsesc sistemul de protecție a copilului, fără a fi pregătiți pentru o viață independentă sau având o pregătire extrem de limitată.

”Driving My Future este o inițiativă locală a ICT Logistics și a început printr-un proiect pilot. Cu sprijinul echipei Hope and Homes for Children am selectat doi tineri, unul din Sibiu și unul din Iași, care au început deja școlarizarea. Noi ne pricepem la transporturi și ne dorim ca, prin resursele de care dispunem, să contribuim în felul nostru și să le oferim un viitor mai bun și mai sigur tinerilor care se înscriu în acest program. Meseria de șofer de camion este una complexă, care presupune devotament, dedicare și multă seriozitate. Totodată, este o meserie care asigură un venit stabil și o șansă profesională pentru acești tineri”, a declarat Mihai Teodorescu, CEO ICT Logistics România.

“Proiectul inițiat de partenerii noștri este o inițiativă care ne-a bucurat și la care am spus «da» imediat. Rolul nostru este acela de a comunica oportunitatea în rândul tinerilor din programul de integrare socio-profesională, de selectare a candidaților și de consiliere pe întreaga perioadă a procesului de școlarizare. Momentan este un proiect pilot, însă ne-am bucurat să avem peste 50 de candidați interesați, din care am selectat doi. Din anul 2002, de când am început programele pentru sprijinire a tinerilor care părăsesc sistemul de protecție, am sprijinit peste 1.000 de tineri pentru integrarea cu succes în societate”, a explicat Ștefan Dărăbuș, director regional Europa Centrală și de Sud, Hope and Homes for Children.

Programul ”Driving My Future” va fi evaluat de parteneri la finele anului 2019, iar, dacă obiectivele sunt atinse, acesta va continua la parametri extinși în România și va fi propus pentru implementare și în rețeaua internațională ICT Logistics.

Prin programul de integrare socio-profesională, Hope and Homes for Children sprijină îmbunătățirea abilităților de trai independent prin consiliere și sprijin material și creează premisele pentru integrare pe piața muncii prin consiliere, mediere și recomandări.