Luna aceasta am pus lacătul pe poarta Centrului de Plasament «Dumbrava minunată» din Pomârla, județul Botoșani. Am investit peste 500.000 de euro in construcția a două noi case familiale, ce le asigură copiilor din sistemul de protecție o viață apropiată de normalitate.

Cele două case găzduiesc fiecare câte 12 copii, 10 dintre ei fiind cu nevoi educaționale speciale. Pentru ei, Acasă înseamnă acum o casă călduroasă cu un living foarte spațios, bucătărie, 4 dormitoare, spălătorie, 2 băi și 2 grupuri sanitare.

Un mediu cât mai apropiat de cel familial

Copiii se bucură aici de găzduire, îngrijire, educație, sprijin emoțional și consiliere pentru dezvoltarea deprinderilor de viață independentă.

Mulțumim partenerului strategic JYSK România, care a făcut posibilă mobilarea celor două case!

2009 – anul care a marcat startul intervențiilor noastre în județul Botoșani

Am închis în 2013 Centrul de Plasament ”Sfântul Spiridon”, care găzduia 100 de copii și tineri cu nevoi speciale. În 2015 am închis Centrul de Plasament ”Elena Doamna”, cu 35 de copii tipici.

În plus, în toți acești ani, specialiștii noștri s-au implicat în susținerea copiilor vulnerabili și reformarea sistemului de protecție la nivel local prin programele de formare a profesioniștilor din sistemul de protecție, prevenire a separării copilului de familie și integrare socio-profesională.

Vezi mai jos cum a fost ziua deschiderii:

Luna aceasta am pus lacătul pe poarta Centrului de Plasament «Dumbrava minunată» din Pomârla, județul Botoșani.