Două dintr-o lovitură! - Hope and Homes for Children Skip to content
HHC-2

Două dintr-o lovitură!

Nu suntem noi Croitorașul cel Viteaz, dar suntem cel puțin la fel de curajoși și de determinați ca el atunci când spunem: Niciodată orfelinate!

Astăzi suntem la Codlea, în Brașov, unde am finalizat construcția a două noi case familiale ce urmează să închidă pentru totdeauna Centrul de Plasament pentru copilul cu handicap sever „Speranţa”, din Codlea.

Pentru că o instituție nu poate fi vreodată Acasă pentru un copil, au pus cărămidă peste cărămidă alături de noi LPP România Fashion și Carl von Linde Foundation, cu o investiție totală de 480.000 de Euro, pentru ca 20 de copii cu nevoi speciale severe să fie mutați aici, departe de orfelinat. Ne-am bucurat astăzi, alături de sponsorii noștri, de tot ce înseamnă noul Acasă: spații generoase și primitoare, dormitoare luminoase și toate facilitățile de care e nevoie pentru ca micuții să simtă liniștea și căldura unui loc al lor.

Cele 2 case sunt construite în parteneriat cu autoritățile locale și județene, pe un teren de peste 3000 de metri pătrați pus la dispoziție de Primăria Municipiului Codlea, urmând ca racordarea caselor la utilități să fie făcută de CJ Brașov, iar copiii să fie mutați de către DGASPC BV.

Iată Binele în plină acțiune și cum transformă o locuință într-un Acasă frumos și cald, perfect pentru a crea amintiri. Asta ne dorim pentru toți copiii pe care îi avem în grijă. Bucuria este și mai mare când descoperi că și voluntarii pe care îi ai lângă tine vor să facă Bine „cât casa”.

Rezultatul e cu atât mai uimitor cu cât știi că pe lângă obiectele esențiale pentru locuit, cele care adaugă culoare în fiecare încăpere, atmosfera s-a completat cu zâmbete și bucuria de a ajuta. Iar acestea vor rămâne pentru totdeauna în fundația acestei locuințe.
Este exact ceea ce au nevoie copiii care vor crește aici: nu doar un acoperiș sigur, ci și o atmosferă primitoare, asemănătoare celei în care trăiește o familie obișnuită.

Le mulțumim: Fundației Carl von Linde, Linde Gaz România și LPP România, pentru Binele pe care putem să îl facem, împreună!