Digi 24 dedică ediția 2019 a Campaniei „Mov Crăciun” beneficiarilor Fundației Hope and Homes for Children - Hope and Homes for Children Skip to content
attachment-5dfb93935179d73d7b768f9f

Digi 24 dedică ediția 2019 a Campaniei „Mov Crăciun” beneficiarilor Fundației Hope and Homes for Children

Digi 24 prezintă în cadrul Campaniei „Mov Crăciun” povești ale copiilor, tinerilor și familiilor din cadrul programelor Hope and Homes for Children. Reporterii Digi 24 au vizitat familii care fac eforturi disperate pentru a-și putea păstra copiii alături, dar și tineri sprijiniți de Fundație pentru a reuși, în ciuda unui trecut tragic, să ducă o viață stabilă și independentă. Poveștile „Mov Crăciun”, care vor fi difuzate până pe 25 decembrie 2019, includ copii și adolescenți care trăiesc în case de tip familial dezvoltate de Hope and Homes for Children, copii care descoperă pentru prima dată ce înseamnă un mediu apropiat de cel dintr-o familie adevărată.

Poveștile din cadrul Campaniei au fost realizate în țară și în București, de corespondenții locali Ioana Mihalca și Carmen Ciocan, respectiv de reporterul Ana Maria Tuică.

Teodora Tompea, Andreea Brașovean, Ioana Ciurlea, Carla Tănasie, Claudiu Pândaru de la Digi 24, Camelia Bălțoi și Radu Naum de la Digi Sport și Cătălin Striblea, Bogdan Miu, Beatrice Ghiciov și Bogdan Ciuclaru de la Digi FM au fost mesagerii lui „Mov Crăciun” la Casa de Tip Familial „Cavalerii” din București.

Jurnaliștii au împodobit bradul împreună cu cei mici și au cântat colinde alături de un grup de colindători format din actori ai teatrelor Excelsior și Mic, dar și independenți, o inițiativă a actorului Alex Călin, susținător Hope and Homes for Children. Sub bradul “cavalerilor” și-au găsit locul cadourile din scrisorile pe care copiii i le-au trimis Moșului.

„Parteneriatul cu Digi24 ne onorează, pentru că aduce în atenția românilor poveștile emoționante ale copiilor, tinerilor și familiilor pe care le ajutăm. Fiecare poveste e un roman în sine și fiecare lacrimă din ochii lor, de bucurie sau de tristețe, ne amintește că nu timpul le rezolvă pe toate, ci noi, oamenii. Împreună, putem face din lumea asta în care trăim un loc mai bun și, astfel, cei mai vulnerabili dintre copii au și ei o viață frumoasă. O viață în care cuvintele iubire și speranță nu le sunt străine, iar acasă nu e doar un vis. Priviți-le poveștile, difuzate de Digi 24, în Campania «Mov Crăciun»”, a spus Ștefan Dărăbuș, Director Regional Hope and Homes for Children, Europa Centrală și de Sud.

“Sunt zeci de mii de copii în România pentru care Crăciunul în familie ar fi cel mai bun dar de la Moș Crăciun. Pentru prea mulți, este și darul imposibil. Sunt aproape 60 de mii de copii abandonați, orfani sau victime ale abuzurilor. Li se spune copiii din grija statului. Deseori, asta înseamnă, din nefericire, în grija nimănui. Din fericire, mulți intră în grija unor oameni pentru care binele lor este cea mai importantă misiune. La acești copii ne gândim anul acesta, de Crăciun. La ei mergem, anul acesta, cu Mov Crăciun”, a spus Ana Maria Tuică, jurnalist Digi24

În anul 2000, în România, aproape 100.000 de copii trăiau în instituții de tip vechi (orfelinate). În prezent, mai puțin de 6.000 sunt încă instituționalizați. Misiunea fundației Hope and Homes for Children este închiderea tuturor orfelinatelor din România până în 2027.

Telespectatorii Digi 24 care doresc să sprijine copiii și familiile prezentate în reportajele din campania “Mov Crăciun” și Fundația Hope and Homes for Children sunt invitați să scrie la adresa redacție@digi24.ro sau să trimită mesajul HOPE la numărul 8844, pentru o donație lunară de 2 EURO.