Cornel este din nou lângă părinții lui, după 8 ani petrecuți în orfelinat.

Un copil s-a întors acasă pentru că am avut sprijinul Alliance Healthcare România și am putut include familia Barbu în programul de Reintegrare a copilului în familie.

Acum 8 ani, familia lui și-a pierdut casa, în urma unor inundații. Cu un copil cu probleme speciale, încadrat în grad de handicap accentuat, și fără un acoperiș stabil deasupra capului, părinții au fost nevoiți să îl lase pe Cornel în grija statului. Nu l-au abandonat însă, au ținut permanent legătura cu el, l-au vizitat și își doreau să îl poată lua acasă. Sărăcia însă i-a ținut departe atât de mulți ani.

Printr-un plan de intervenții gândit pe mai multe etape – de la clarificarea statutului locuinței și obținerea documentelor privind deținerea proprietății, până la consolidarea construcției, accesul la o sursă de apă, dotarea locuinței cu cele necesare tânărului și oferirea de tichete de masă pentru alimente și produse de igienă – Cornel s-a putut întoarce, într-un final, acasă, alături de părinții lui.

Cornel este acum bucuros și liber. Este iubit și îmbrățișat ori de câte ori are nevoie. Atât cât poate, se implică în gospodărie și îi place să își ajută părinții.

Mulțumim, Alliance Healthcare România! Împreună, scoatem copiii din orfelinate și îi aducem acasă, atunci când doar sărăcia îi ține departe de familie.

#pretulbinelui