Compania de producție culturală Aida Events a donat Fundației Hope and Homes for Children 89.000 de lei, în urma concertului caritabil „Connecting Opera”.

Spectacolul muzical a fost organizat în beneficiul celor mai vulnerabili copii ai României, iar fondurile au fost destinate programului Fundației de prevenire a separării copilului de familie. Locul copiilor este în familie, iar acest program face parte din strategia Hope and Homes for Children de îndeplinire a misiunii de închidere a tuturor orfelinatelor din România până în 2027.

Prin “Connecting Opera”, dirijorul Ionuț Pascu dorește să responsabilizeze social Artistul și să ajute la transformarea în emoție a unei probleme din societate. Aceste principii au dus la unirea artistică între generații, astfel încât corul de copii al Operei Naționale București a cântat alături de corul și orchestra Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța și de cei șase soliști ai reprezentației: sopranele Daniela Vlădescu, Madeleine Pascu, Smaranda Drăghici și Aida Pascu, împreună cu tenorii Răzvan Săraru și Doru Iftene. Maeștri de cor au fost Adrian Stanache și Smaranda Morgovan.

Concertele „Connecting Opera” au fost organizate la București și Constanța (în 25 și 26 noiembrie 2019), realizându-se astfel o veritabilă punte între generații și instituții de cultură muzicală din România.  

„Cele 22 de șlagăre internaționale ale programului formează un imn închinat umanității, vocile de operă și orchestrațiile luxuriante oferind exaltarea și emoțiile benefice necesare sufletelor mereu tinere.” – dirijorul Ionuț Pascu, managerul companiei de producție culturală „Aida Events”

„Le mulțumim artiștilor care și-au pus talentul în sprijinul copiilor care au nevoie de ajutor și iubire. Ei au înțeles că fiecare dintre noi poate contribui la a face lumea mai bună și că nu timpul, ci oamenii rezolvă lucrurile. Cu ajutorul lor, mai mulți copii au șansa unei vieți în care nu sunt privați de afecțiune și speranță.” – Robert Ion, Director de fundraising, Hope and Homes for Children

De la începutul activității în România până în prezent, Hope and Homes for Children a ajutat aproape 33.500 de copii să rămână alături de familiile lor, iar peste 1.330 au fost reuniți cu acestea. Programul de prevenire a separării copilului de familie este complementar și esențial pentru programul de închidere a instituțiilor de tip vechi deoarece, pe măsură ce copiii sunt scoși din orfelinate, este important că alți copii să nu le ia locul.